Суспільство

​ArchService - інженерна геологія для вашого будівництва

28 January 2019, 12:11

Шановні забудовники і потенційні замовники нового будівництва! Хочете бути впевненими в тому, що Ваш новий котедж, або іншого виду нове будівництво через пару-трійку років не перетвориться на руїни?

Щоб Ваш будинок "не загуляв по бездоріжжю", його основні несучі конструкції повинні розраховуватися тільки на основі дослідних даних інженерної геології для будівництва! Отже, сталося - Ви придбали земельну ділянку і ось вже плануєте будівництво. Ви ретельно вибирали напрямок розташування, відстань від міста. А ось які геологічні особливості Вашої ділянки - ще не знаєте. Але саме вони є визначальним фактором для початку проектування потенційного будівництва.

Чому?

Будівництва без проекту не буває. Спочатку розраховується конструкція будь-якої будови, неважливочи садового будинку, чи будинку зі зрубу, чи 3-поверхового котеджу. Проектування включає фундамент - основу і опору майбутнього будинку, потім: несучі стіни, перегородки, дах. Надійний фундамент - це гарантія його міцності, стабільності, тривалого терміну служби і відсутності «головного болю» власника з приводу безпечної експлуатації будови і непотрібних витрат, пов'язаних з позаплановим ремонтом. Інженерна геологія - Ваше страхування від зайвих витрат, безпека і довговічність вашої власності.

Реальна історія з практики. Барашівський дачний масив (Житомирський район)

Будинок стоїть на одному із схилів пагорбу. Власник без інженерних досліджень геології побудував під усією кухнею підвал h - 2,0 м, припускаючи, що схил забезпечить природне відведення води від його ділянки, але він не врахував однієї специфічної особливості шарів ґрунтів цього схилу. Пласт, на якому був побудований будинок, складався з супіскових, пиловидних ґрунтів, а нижче йшов пласт суглинку, який як гребля підпирав ґрунтові води. Будівництво було завершене, але в підвалі стояла вода до пояса. І що тільки хазяїн не робив. Правильно спроектувати і розрахувати фундамент, опираючись на інженерно-геологічні дослідження -запорука успішного будівництва в цілому.

Адже навіть найпростіший проект (будинок 9х8 з блоків ГС або ПБ з двосхилим дахом і прямими стінами, вимагаючи мінімум витрат на матеріали, який є таким популярним на сьогоднішній день), може перетворитися на "монстра", що пожиратиме сімейний бюджет, якщо фундамент невдало чи неграмотно запроектований (при відсутності інженерно-геологічних досліджень ґрунтових основ). Такий "будинок" як конструкцію ЛЕГО знову і знову доведеться збирати по частинах. Подібних прикладів може бути дуже багато.

Що таке інженерна геологія для вашого будівництва

Етап I - Польові роботи.

Етап II - Лабораторні ипробування фізичних і механічних властивостей ґрунтів.

Етап III - Камеральна обробка.

Етап IV - Складання інженерно-геологічного звіту.

Хочете, щоб Ваш будинок став фортецею?! Довіртеся професіоналам!

ТМ «ArchService» (096) 333 54 33

https://www.facebook.com/ArchService-1114093888769...

Автор статті - ТМ ArchService

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ​ArchService будівництво інженерна геологія  
Матеріали по темі