Політика

Кількість кандидатів у президенти наближається до рекорду: 22 зареєстрованих

28 January 2019, 18:00

28 січня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Про це повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.

«До Комісії 23 січня 2019 року надійшли документи для реєстрації кандидата на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року Кошулинського Р.В., висунутого 22 січня 2019 року на черговому ХL З’їзді політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода". Окрім того, 24 січня 2019 року до ЦВК громадянин України Данилюк О.В. особисто подав заяву про самовисунення кандидатом на пост Президента України разом з доданими документами для реєстрації кандидатом на пост Президента України на чергових виборах Президента України», - йдеться у повідомленні.

Розглянувши зазначені документи, Комісія встановила їх відповідність вимогам Закону України «Про вибори Президента України» та зареєструвала двох кандидатів на пост президента України на чергових виборах президента України 31 березня 2019 року:

Кошулинського Руслана Володимировича, 1969 року народження, освіта вища, проживає в місті Львові, Голову Секретаріату політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода", члена політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Свобода", суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання "Свобода";

Данилюка Олександра Володимировича, 1981 року народження, освіта вища, проживає в місті Києві, керівника Громадської організації "ЦЕНТР ОБОРОННИХ РЕФОРМ", члена Політичної партії "Громадянський рух "Спільна Справа", самовисування.

Нагадаємо, на засідання 25 січня ЦВК зареєструвала сім кандидатів у президенти.

Станом на 25 січня 2019 року всього було офіційно зареєстровано 20 кандидатів:

За даними видання «Українська правда», найбільше кандидатів у президенти було зареєстровано на виборах у 2004 році (26), найменше – на перших виборах президента в 1991 році (6).

Як повідомляв Житомир.info, до 3 лютого 2019 року включно дозволяється офіційне висунення кандидатів і подача документів для реєстрації, останній день реєстрації – 8 лютого. Передвиборну агітацію кандидат може проводити з наступного дня після його реєстрації і до 24:00 год. 29 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦВК кандидат вибори президент  
Матеріали по темі