Місто

Чому призупинили навчання у всіх школах Житомира та що стосовно цього думають батьки

29 January 2019, 16:48

У житомирських загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах з 30 січня по 9 лютого буде призупинено освітній процес у зв'язку із великою кількістю захворюваності дітей та погодними умовами.

В яких школах наразі найбільший рівень захворюваності та чому карантин запроваджуються не у декількох, а у всіх навчальних закладах, розповідає заступник Житомирського міського голови Вікторія Краснопір.


«Ситуація така, що рівень захворюваності збільшується. В трьох школах він вже перевищив поріг 20% відвідування дітей, це 14, 28 і 32 школи. Дійсно, декілька днів тому ми збиралися і говорили, що ми не плануємо запроваджувати обмежувальні заходи, тому що ми дійсно розуміємо, як це відповідально переривати освітній процес у всіх, практично, загальноосвітніх школах міста і позашкільних закладах. Ми спостерігали кожен день за ситуацією, яка у нас є, моніторили рівень захворюваності серед дітей, визначали кількість дітей, які не відвідують школу саме з цих причин. Ми бачили, що певне зростання є, але зараз температура підвищилася, а вона слугує поштовхом для збільшення захворюваності дітей. Вибірковість не зовсім буде виправданою у даному випадку, адже є школи, які вже перетнули рубіж 20% дітей: є, які не відвідують заклади, є школи, які вже практично на підході до цього відсотку. Тому, тут, потрібно зробити єдине рішення для всіх шкіл міста, аби перервати цей ланцюжок захворюваності», – розповідає Вікторія Краснопір.

Призупинити навчання планують на десять днів. Саме стільки днів потрібно, аби хвора дитина одужала, зауважує заступник міського голови.

«Медики приходять до висновку, що потрібно близько десять днів для того, щоб дитина, наприклад, яка захворіла, або має перші ознаки захворювання, щоб вона встигла видужати. Тому мова наразі не йде про коротший термін», – каже Вікторія Краснопір.

Запитуємо у батьків, яка ситуація із захворюваністю у школах, де навчаються їхні чадо та як ставляться до таких обмежувальних заходів задля безпеки дітей.

«У нашій, 23-тій школі, вже перехворіли діти, тому який сенс – я не знаю. Це виходить знову на плечі батьків лягає навчання дитини. Я, наприклад, вдома, то для мене ніякої проблеми не буде, але для інших батьків, мабуть, проблема», – говорить Віта.

«В школі діти хворіють, але не дуже. Але з такою погодою як зараз, карантин потрібен. А так вважаю, що карантин не потрібен, щоб діти вчилися», – каже Сергій.

«Я думаю, що краще б у школу ходили, як мають хворіти», – зауважує Зінаїда.

«Ми дізналися тільки сьогодні що карантин, але ще не сказали до якого він триватиме числа. Слава богу, мені є, де залишити дитину і, де її розважати. Тому я навіть рада, це перший клас у них там не така серйозна програма, я не хвилююсь з цього приводу», – розповідає Валентина.

«Ми з третьої школи, однак у нас мало хворіють. Однак, нехай діти трохи відпочинуть», – говорить Андрій.

«Для дітей небажано, звичайно. Відстають у навчанні, спочатку не вивчать, а потім швидко по всій програмі, ось і все», – додає Олексій.

«Думаю, що так, карантин потрібен для безпеки дітей. Ми з 27-ї школи, у нас відсутні приблизно 15 чоловік у класі», – розповідає Галина.

«Ну якщо так треба, то напевно треба. У нас є бабуся, а в кого немає, то їм, звичайно, погано», – каже Людмила.

Нагадаємо, 28 січня на своїй сторінці у Facebook мер Житомира написав про те, що з 30 січня у школах міста розпочинається карантин. 29 січня в.о. міського голови Світлана Ольшанська підписала розпорядження про призупинення навчального процесу не лише у школах, але й ПТУ, музичних та спортивних школах.

Як повідомляв Житомир.info, 22 січня 2019 року ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» інформував, що по області показник захворюваності на грип та ГРВІ на 19% перевищує епідемічний поріг. Увечері 24 січня мер Сергій Сухомлин повідомив, що карантину у школах і дитячих садочках Житомира поки не буде, та зауважив, що зареєструвати петицію і зібрати за шість годин 250 підписів – це була гарна спроба учнів ліцею при ЖДТУ. Житомирські школярі продовжували писати петиції з проханням ввести карантин у навчальних закладах міста. На брифінгу в міській раді 25 січня говорили, що у Житомирі немає перевищення епідеміологічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ, тому влада не бачить необхідності вводити карантин в школах міста.

З 28 січня 2019 карантин запровадили у 36 школах та 3 дитсадках Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Краснопір карантин навчання  
Матеріали по темі