Місто

Через карантин у Житомирі зупиняють навчання в ПТУ, шкільних та позашкільних закладах й обмежують масові заходи

29 January 2019, 16:30

У Житомирі з 30 січня має бути призупинений освітній процес у школах та закладах позашкільної освіти.

Розпорядження «Про тимчасове призупинення освітнього процесу» в.о. міського голови Світлана Ольшанська підписала 29 січня 2019 року.

«На виконання протоколу №1 від 28 січня 2019 року позачергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, з метою попередження розповсюдження грипу та ГРВІ: у підпорядкованих департаменту освіти міської ради, управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради, управлінню культури міської ради: тимчасово призупинити з 30 січня 2019 року освітній процес: у закладах середньої освіти всіх типів та форм власності, Вересівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Житомирського району, закладах позашкільної освіти (дитячо-юнацьких спортивних школах, Центрі творчості дітей і молоді, міському центрі науково-технічної учнівської молоді, iколі юних десантників, iколі хореографічного мистецтва «Сонечко»), закладах професійно-технічної освіти Житомира, міському культурно-спортивному центрі Житомирської міської ради, комунальних початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах музичних та художніх школах Житомира», - йдеться у розпорядженні.

Також, керівникам міських закладів охорони здоров’я, освіти, культури, спортивних та розважальних закладів доручено посилити контроль за виконанням протиепідемічних заходів. Згідно розпорядження, у Житомирі мають обмежити проведення масових, дозвільних, розважальних і спортивно-масових заходів серед населення міста.

Нагадаємо, 28 січня на своїй сторінці у Facebook мер Житомира написав про те, що з 30 січня у школах міста розпочинається карантин.

Як повідомляв Житомир.info, 22 січня 2019 року ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» інформував, що по області показник захворюваності на грип та ГРВІ на 19% перевищує епідемічний поріг. Увечері 24 січня мер Сергій Сухомлин повідомив, що карантину у школах і дитячих садочках Житомира поки не буде, та зауважив, що зареєструвати петицію і зібрати за шість годин 250 підписів – це була гарна спроба учнів ліцею при ЖДТУ. Житомирські школярі продовжували писати петиції з проханням ввести карантин у навчальних закладах міста. На брифінгу в міській раді 25 січня говорили, що у Житомирі немає перевищення епідеміологічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ, тому влада не бачить необхідності вводити карантин в школах міста.

З 28 січня 2019 карантин запровадили у 36 школах та 3 дитсадках Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ольшанська карантин  
Матеріали по темі