Влада

​Влада Житомира збирається вивчити питання щодо допомоги багатодітним родинам, які не мають пільг на дітей

30 January 2019, 12:01

30 січня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міськради проголосували за створення робочої групи для вивчення питання підтримки багатодітних сімей, які не мають пільг.

З такою ініціативою виступив член виконкому Руслан Годований під час обговорення питання про присвоєння житомирянці звання «Мати-героїня». Він запропонував вивчити питання підтримки багатодітних родин у Житомирі.

«Коли ми затверджували вартість харчування дітей у навчальних закладах, мене цікавила підтримка багатодітних родин, чи будуть для них пільги. Мені сказали, що пільги будуть лише для малозабезпечених, а усі інші мають платити за харчування», - розповів Руслан Годований.

За його словами, родини з трьома дітьми-школярами щомісяця витрачають понад 2 тис. грн на харчування в навчальних закладах.

«Так сталося, що на вихідних я зустрічався з двома багатодітними сім'ями, у яких по троє дітей, тобто ці родини вважаються у нас багатодітними. Запитав, скільки вони витрачають на харчування дітей, і вони відповіли, що мінімально - від 2000 до 2200 тис. грн на місяць, якщо батьки залишають дітей на цілий день у школі. Далі запитав, чому вони не мають пільг – виявляється, такі родини, де обоє батьків працюють, у нас вважаються забезпеченими, тобто багатими і їм пільги не надають. Я поцікавився, які ж сім’ї у нас держава вважає «багатими», де троє дітей і двоє дорослих. Це виявляється ті, які отримують дохід від 6111 грн. Якщо відняти від цієї суми 2 тис. грн на харчування дітей у школі, комунальні платежі та витрати на проїзд, то, самі розумієте, що залишається у цих родин на прожиття», - розповів член виконкому та запронував створити робочу групу для вивчення питання багатодітних родин та їх підтримки.

«Прошу внести протокольне доручення і створити робочу групу, щоб розібратися з цим питанням, з’ясувати скільки у нас таких багатодітних сімей і як їх підтримати. Тому що не може сім’я з 6 тис. грн на трьох дітей і двох дорослих вважатися багатою. Це питання збереження нації, батьки не мають боятися народжувати дітей, ми маємо їх підтримувати», - сказав Руслан Годований.

За словами начальника управління сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірини Ковальчук, у Житомирі налічується понад 2,5 тис. багатодітних родин, у яких виховується більше 6 тис. дітей.

Врешті решт міськвиконком одноголосно підтримав пропозицію по створенню робочої групи щодо вивчення питання підтримки багатодітних сімей у Житомирі.

Нагадаємо, 27 грудня 2018 року влада Житомира затвердила вартість харчування дітей у дитсадках і школах на 2019 рік: учні 1-4 класів непільгових категорій снідатимуть на 17,50 грн з доплатою батьків 9,50 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 23 січня 2019 року Житомирський апеляційний суд задовольнив скаргу міськвиконкому на рішення Корольовського райсуду Житомира та залишив 4-кімнатну квартиру багатодітній родині Бодомер.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком багатодітна родина пільга малозабезпечена сім'я  
Матеріали по темі