Влада

Затриманий корупціонер з Держекоінспекції – багатодітний батько, який балотувався в мери Коростишева

31 January 2019, 13:32

Корупціонером з Держекоінспекції, який 30 січня 2019 року попався з документами на робочому місці, є начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної екологічної інспекції Поліського округу Ясінський В. В.

Про це 30 січня у фейсбук повідомила прес-служба Державної екологічної інспекції Поліського округу.

«В Державній екологічній інспекції Поліського округу виявлено факт корупції. 30 січня поточного року працівниками військової прокуратури (…) спільно з працівниками УСБУ в Житомирській області в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні (…) проведено обшук в службовому кабінеті начальника управління державного екологічного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної екологічної інспекції Поліського округу Ясінського В.В.», - йдеться в дописі Держекоінспекції Поліського округу.

Також повідомляється, що до інспекції й раніше надходили повідомлення щодо можливого вчинення Ясінським В.В. корупційних правопорушень. Усі повідомлення були спрямовані до уповноважених суб’єктів протидії корупції. Посадовця відсторонили від виконання службових обов’язків та проводять службове розслідування, - зазначається в повідомленні.

У Єдиному державному рестрі декларцій є декларація за 2018 рік начальника управління державного екологічного нагляду (контролю) у Житомирській області Державної екологічної інспекції Поліського округу Віктора Вікторовича Ясінського, яку він подав 17 січня 2019 року. У ній зазначається, що декларант проживає в місті Коростишів Житомирської області, має дружину і трьох дітей. Практично вся нерухомість та земля записані на дружину. Вона ж є власницею гаража й автомобіля Hyundai 2008 року випуску, декларант – двох ВАЗівок невідомого року випуску.

За рік Віктор Ясінський заробив 67,7 тис. грн у Державній екоінспекції в Житомирській області та 121,4 тис. грн у новоствореній екоінспекції Поліського округу.

У 2015 році, перебуваючи на посаді головного спеціаліста відділу екологічного контролю ДЕІ в Житомирській області, Віктор Ясінський балотувався в мери Коростишева як самовисуванець.

Як повідомляв Житомир.info, 30 січня 2019 УСБУ повідомило, що затримало на хабарі начальника управління Держеконагляду Житомирської області. Посадовець вимагав від представника одного з садівничих кооперативів 4 земельні ділянки, за що обіцяв не проводити перевірок та не накладати штраф за фактами несанкціонованих порубок лісу на території кооперативу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар хабарник екоінспекція Ясінський  
Матеріали по темі