Влада

Житомирські депутати допитувалися, чи не передбачає концепція рівних можливостей об`єднання туалетів

31 January 2019, 19:08

Усі постійні депутатські комісії Житомирської міської ради підтримали концепцію рівних можливостей для всіх.

Комісія з питань житлово-комунального господарства розглянула це питання під час засідання 31 січня. Під час обговорення голова комісії Олег Черняхович висловив кілька зауважень.

«Ви мене переконали, але я думаю, що ми чоловічі та жіночі туалети не будемо об’єднувати в міській раді?», - каже депутат Житомирської міської ради, голова постійної комісії з питань ЖКГ Олег Черняхович.


Начальник управління у справах сім`ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук пояснює: про жодне об`єднання вбиралень мова не йде. Концепція передбачає собою, в першу чергу навчання, а згодом і впровадження рівних можливостей для всіх.

«В першу чергу - це навчання відповідальних осіб в Житомирській міській раді, які будуть імплементувати розуміння гендерної рівності в свої цільові програми. На сьогодні в нас тільки три програми, які враховують і чоловіків, і жінок у своїх розрахунках. Це програма охорони здоров’я, програма позашкільної освіти і програма освіти. Ось зараз ми вносимо у фізичну культуру і спорт та будемо прагнути, щоб до кінця року кожна цільова програма по мірі своєї можливості враховувала потреби і жінок, і чоловіків, і дівчат, і хлопців», - розповідає начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Впровадження концепції спрямоване не на забезпечення прав меншин, а саме на забезпечення рівних можливостей.

«У нас абсолютна дискримінація чоловіків у певних моментах. Наприклад, визначення опікунів в процесі розлучення - в більшості присуджують дитину матері. Наприклад, коли ми присвоюємо «матір-героїню», то закон передбачає тільки «матір-героїню», хоча, якщо батько виховує дітей, закон не виділяє пільги і не дає статусу «батько-герой». Хоча є батьки, які виховали по п’ять дітей самостійно. Тобто, є дискримінація по відношенню до чоловіків. Для того, щоб враховувати ці потреби і робити місто кращим і для хлопчиків і для дівчаток при будівництві майданчиків, при розчищенні вулиць, при навчанні чи, наприклад, лікуванні, потрібно враховувати ці компоненти. Ось і ми рухаємось в європейському напрямку. Я думаю, що це дуже гарний і правильний процес», - вважає Ірина Ковальчук.

Остаточно затвердити концепцію рівних можливостей мають депутати на сесії міської ради.

Нагадаємо, в грудні 2018 року в Житомирській міській раді з’явилася нова депутатська група, яка має назву «Рівні можливості».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гендер рівні можливості туалет депутат  
Матеріали по темі