Політика

«Народний фронт» іде до перемоги на парламентських виборах і формування нового уряду

4 February 2019, 12:00

Заявка на вибори та перемога. Народний фронт на з’їзді оголосив, що йде на парламентські вибори. Мета: формування коаліції та уряду. Делегати з’їзду одностайно підтримали лідера партії Арсенія Яценюка та оцінили його внесок в порятунок країни в складні часи.

«Ми сильна і згуртована команда. Ми фахова команда. Ми проукраїнська команда. Ми йдемо до перемоги на виборах у Верховну Раду України. Ми йдемо до формування нового уряду. Ми довели: ми вміємо перемагати. І ми переможемо», - заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

Свою підтримку висловили ті, хто під час революції гідності стояли пліч-о-пліч з Яценюком та не побоялися взяти на себе відповідальність за країну після втечі Януковича. Секретар РНБО Олександр Турчинов порівняв Яценюка зі світовими реформаторами.


«Я прошу згадати вас Черчилля, Тетчер, Бальцеровича, інших видатних політиків і державних діячів, які захистили свої країни, які зробили їх значно сильнішими і отримали подяку у вигляді відставок. Так, так буває в житті. Але я переконаний, що коли б знову нам прийшлось би обирати, ми б пішли тим самим шляхом», - зазначив секретар РНБО України Олександр Турчинов.

Свою підтримку висловив і нинішній голова уряду Володимир Гройсман, який був присутній на з'їзді.

«Мені приємно сьогодні з цієї трибуни привітати справжніх партнерів зі словами вдячності. Особисто Арсенія Яценюка - за його абсолютно чітку державницьку позицію у прийнятті надзвичайно тяжких, але дуже важливих рішень», - звернувся Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Народний фронт" та його лідер Арсеній Яценюк запровадили новий стандарт політичної культури в Україні. На цьому наголосів Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

«Арсеній Яценюк продемонстрував цей новий рівень політичної культури, який базується на нашій відповідальності не тільки за останні роки, а й перед нашими попередниками та тими, хто буде після нас», - зазначив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Міністр внутрішніх справа Арсен Аваков впевнений, що Народний фронт" разом з українським народом врятували країну та здійснили фундаментальні реформи, пожертвувавши власними рейтингами.

«Це ми разом з українським народом захистили країну від повної російської агресії. Це ми втримали країну від фінансової та економічної катастрофи з тими самими 108-ма тисячами гривень, які Яценюк отримав у спадок від Януковича», - наголосив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Не тільки силовим блоком, економікою, а й реформою освіти завдячує Україна уряду Яценюка. Саме за його прем’єрства розпочалась створення Нової української школи.

«Перед нами – складний тернистий шлях. Але я не боюся його, бо поруч Арсеній Петрович, бо поруч потужна професійна команда. Смію сказати, такої професійної команди немає в інших політичних сил», - міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Арсеній Яценюк підкреслив, що перед новим Кабміном стоятимуть не менш масштабні завдання, ніж перед нинішнім, і в “Народному фронті” знають, що робити.

«Наріжна проблема України – це трудова міграція. І простого вирішення немає. Але рецепти для цього є. Ринкова економіка і ринкова зарплата є одним з рецептів вирішення трудової міграції», - резюмував лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк.

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі