Події

У райцентрі Житомирської області водій ВАЗа хотів за 300 грн відкупитися від полісменів

5 February 2019, 12:10

Керманич ВАЗівки, якого уранці 4 лютого зупинили працівники Ружинського відділення поліції за порушення Правил дорожнього руху, спробував відкупитися від адміністративної відповідальності. Факт спроби дачі хабара належним чином задокументований.

Про це 5 лютого повідомила прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Близько 9 ранку інспектори сектору реагування патрульної поліції Ружинського ВП ГУНП, які несли службу із забезпечення правопорядку на вулицях райцентру, зупинили водія ВАЗ 2106, який рухався із непристебнутим ременем безпеки. У ході проведення профілактичної бесіди з керманичем, 40-річним жителем Вінниччини, та перевірки його водійських документів з’ясувалось, що у технічний паспорт автівки не внесені відповідні відомості про установку газового обладнання. Під час оформлення адміністративних протоколів за виявленими порушеннями Правил дорожнього руху за ч.1 та ч.5 ст.121 КУпАП керманич запропонував поліцейським гроші як відкупне», - інформують у поліції.

Факт пропозиції хабара був належним чином задокументований слідчо-оперативною групою, яка прибула на місце події, у присутності понятих. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.369 ( Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством подібні протиправні дії можуть обернутися для чоловіка покаранням – від штрафних санкцій і аж до позбавлення волі строком до 4 років.

У прес-службі ГУНП Житомир.info уточнили, що водій хотів відкупитися від поліцейських за триста гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 31-річний місцевий підприємець у листопаді 2018 року, рухаючись на власному автомобілі у смт Ружин, порушив правила дорожнього руху та без зупинки проїхав на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху. А коли інспектори патрульної поліції зупинили його для складання адмінпротоколу за вчинене порушення, чоловік запропонував їм хабара на суму 300 грн за «вирішення питання».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ружин хабар поліція  
Матеріали по темі