Влада

Голова представництва ЄС анонсував у Житомирі відкриття європейського інформцентру в університеті

7 February 2019, 11:02

7 лютого на сесії Житомирської обласної ради, перед початком розгляду питань порядку денного, виступив Голова представництва Європейського Союзу в Україні, посол пан Хюг Мінгареллі.

Він висловив підтримку Україні щодо реформ та анонсував відкриття європейського інформаційного центру на базі Житомирського агроекологічного університету для організації зустрічей з молоддю.

«Ви маєте бути свідомими, що ЄС стоїть поряд у ваших прагненнях щодо модернізації країни. Сьогодні Україна – це демократія, і нині ви пересвідчуєтесь у цьому, у цій дискусії, яка сьогодні відбулась у цьому залі. У вас виняткове громадянське суспільство, ви продовжуєте реформування судочинства та боротьбу з корупцією, відбуваються реформи в енергоринку. Багато зроблено в галузі реформування пенсій та соцдопомоги. У се це було зроблено українцями в надзвичайно складних умовах війни на сході України. Але потрібно і далі рухатись у цьому напрямку. Ми – Європейським Союз – прагнемо допомагати, поділитися досвідом. Наша мета – допомогти Україні отримати демократичне суспільство, модернізувати економіку, поступово інтегрувати економіку в економіку ЄС. Ми можемо прискорити торгівельні зв’язки, але ми маємо якнайкраще пояснити це громадянам, що проживають в регіонах. Для цього ми в ЖНАЕУ відкриваємо європейський інформаційний центр. Ми плануємо організувати зустріч з молоддю – цей захід називається Європейська школа. Також ми розпочинаємо підтримку бібліотек для дітей та юнацтва. Ми – ЄС – стоїмо поруч, продовжуйте рухатись у вибраному напрямку, і ми допоможемо вам у цьому», – наголосив Хюг Мінгареллі.

Нагадаємо, 7 лютого перед розглядом питань порядку денного позачергової сесії обласної ради перед депутатами виступив начальник ГУ Нацполції у Житомирській області Вячеслав Печененко та доповів, як просувається розслідування щодо ДТП за участі Дмитра Кропачова. Володимир Ширма оголосив 20-хвилинну перерву. В сесійній залі почалась сутичка.

Як повідомляв Житомир.info, 7 лютого 2019 року проходить позачергова сесія Житомирської обласної ради, у порядку денному – 39 питань. Цього ж дня відбудеться і сесія міськради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія обласна рада посол Хюг Мінгареллі  
Матеріали по темі