Суспільство

У районі Житомирської області серед відстріляних мисливцями лисиць виявили сказ

7 February 2019, 11:14

Минулого тижня на території Пулинської громади біля села Юлянівка виявлено хвору на сказ лисицю червону, що підтверджено результатами експертизи Житомирської регіональної державної лабораторії.

Про це 7 лютого написав сайт Чортоліси.zt.ua.

«4 лютого Державною надзвичайною протиепізоотичною комісією при Пулинській райдержадміністрації прийнято рішення про введення карантинних обмежень на мисливських угіддях розташованих в радіусі 10 кілометрів. Під час проведення карантину в прилеглих населених пунктах планується подвірний обхід з метою виявлення хворих тварин, проведення щеплення собак, котів та сільськогосподарських тварин. Також планується проведення відстрілу бродячих собак, котів, лисиці червоної в населених пунктах та прилеглих мисливських угіддях в зоні дії карантинних обмежень», - йдеться у повідомленні.

У коментарі Житомир.info начальник Пулинського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Лігута розповів, що серед чотирьох відстріляних лисиць в однієї було виявлено сказ.

«В ході планового відстрілу лисиць 26 та 27 січня, мисливцями було відстріляно чотири лисиці. Тільки в однієї був підтверджений сказ, її тіло спалене. Тварина контакт з людьми не мала», - запевнив Олександр Лігута.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці грудня 2018 року села Оліївка та Піщанка Житомирського району було віднесено до загрозливої щодо сказу зони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Пулинський район сказ лисиця Лігута  
Матеріали по темі