Суспільство

За рік у Житомирській області учасники АТО безкоштовно отримали зубні протези більш як на 1 млн грн

8 February 2019, 12:30

Упродовж 2018 року учасники АТО у Житомирській області безкоштовно отримували послуги з лікування та зубопротезування. Загальна сума наданих послуг – 1 228 473 грн.

Про це, зокрема, йдеться у публікації прес-центру управління охорони здоров’я Житомирської ОДА, підготовленій до Міжнародного дня стоматолога, який відзначається 9 лютого.

За словами головного лікаря обласного стоматологічного об’єднання, голови обласного осередку Асоціації стоматологів України Всеволода Солдатова, окрім надання амбулаторної та стаціонарної стоматологічної допомоги населенню, лікарі стоматологічного профілю за бюджетні кошти проводять роботу щодо стоматологічного оздоровлення пільгових категорій громадян.

Так, у 2018 році було проліковано і запротезовано безкоштовно 279 ветеранів Другої світової війни на суму 497 906 грн, постраждалих від аварії на ЧАЕС – 1220 осіб на суму 2 369 231 грн, інших пільгових категорій (пенсіонерів, інвалідів загального захворювання, почесних донорів – 1370 осіб на суму 2 512 138 грн., а всього - 2 869 осіб на суму 5 379 275 грн.).

«Окремо слід відмітити лікування та зубопротезування учасників АТО за програмою фінансування обласної ради. У 2018 році проліковано 214 осіб безкоштовно на загальну суму 170 710 грн. Зубні протези одержали 329 учасників операцій об’єднаних сил ООС на суму 1 057 763 грн (разом – 1 228 473 грн – ред.)», – зазначають в УОЗ.

Ці кошти були виділені обласною радою для лікування та зубопротезування воїнів ООС на умовах співфінансування з райдержадміністраціями, міськими, селищними, сільськими радами та об’єднаними територіальними громадами.

«На тверде переконання головного лікаря обласного стоматологічного об’єднання Всеволода Солдатова, здорові зуби – це стратегічне питання, оскільки без здорових зубів не буде солдата, не буде молодих батьків тощо. З подібною проблемою стикнулися США на початку двадцятого століття, коли через поганий стан зубів не було кого призивати до армії, зривалися призовні кампанії. Тож там тоді одразу були прийняті державні програми зі стоматології для молодого покоління. І наша держава також має зважати на те, що молодь, - це золотий запас нації, її сьогодення, її майбутнє, її захист, її прибуток», – пише прес-центр УОЗ.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році 1831 учасник антитеритористичної операції та операції об’єднаних сил пройшов медичну та психологічну реабілітацію, а також отримав санаторно-курортне лікування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АТОвець АТО протез стоматолог  
Матеріали по темі