Місто

На відкриття інформаційного центру Євросоюзу у Житомирський агроуніверситет приїхав Голова Представництва ЄС в Україні

8 February 2019, 14:44

На базі Житомирського національного агроекологічного університету відкрили інформаційний центр ЄС. На його відкриття спеціально прибув Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінґареллі. Основною метою центру є поширення інформації про ЄС та його політику про це розповів ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.

«Це буде така інформаційна платформа, де ми зможемо отримувати найсучаснішу, найповнішу і найоб’єктивнішу інформацію щодо тих процесів, які відбуваються у Європейському Союзі, і тих можливостей, які ЄС за рахунок європейських програм дає можливість брати участь і нам всім у цих програмах», - каже ректор Житомирського національного агроекологічного університету Олег Скидан.


Двері інформаційного центру будуть відкриті для усіх житомирян та жителів області, незалежно від місця навчання та роботи, наголошують співробітники агроуніверситету. Тут постійно будуть відбуватися лекції, а також міжнародні конференції, що присвячені питанням Європейського Союзу та презентації освітніх програм ЄС для студентів та молодих науковців.

Тим часом, перші заходи вже стоять у розкладі роботи центру ЄС, розповіла журналістам завідувачка кафедри міжнародних відносин ЖНАЕУ Тетяна Зінчук, яка виступила однією з ініціаторів відкриття інформаційного центру у Житомирі.

«У нас започатковано курс лекцій у рамках програми «Erasmus+: Освітній моділь Жан Моне». У нас створено дві групи різних спеціальностей, де студенти виявили бажання стати добровільними слухачами цього курсу і ми через тиждень як раз розпочнемо тут заняття. Тут як раз буде встановлено мультимедійні засоби. І вже через тиждень він повноцінно запрацює і буде виконувати свою функцію», - говорить завідувач кафедри міжнародних відносин ЖНАЕУ Тетяна Зінчук.

Окрім того важливим інформаційний центр стане для науковців, що готуються захищати бакалаврські та магістерські роботи, адже тут зібрані унікальні матеріали зі штаб-квартири Європейського Союзу.

«Цей центр отримує ідентифікаційний номер і буде за цим номером отримувати матеріали прямо з Люксенбургу, не у представництво вони підуть, а прямо сюди. І всі нею можуть скористатися, це автентична література, все що друкується офісом публікацій ЄС буде надходити сюди в центр», - наголошує координаторка відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Ірина Стаднійчук.

В Україні такий інформаційний центр вже 27-й, говорить Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінґареллі і вважає їх роботу надзвичайно важливою, адже завдяки центру буде відбуватися обмін інформацією, якої, на думку пана Посла ЄС, дуже часто не вистачає українцям.

«В рамках цього центру ми плануємо надавати інформацію про нашу політику, про наші стратегії, і в якій мірі ці стратегії можуть надавати допомогу Україні в тих реформах і перетвореннях, які мають місце у вас. Також ми маємо забезпечити студентів інформацією про програми обмінів, які існують в ЄС», - розповідає Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюґ Мінґареллі.

Тим часом у стінах агроуніверситету паралельно із відкриттям інформаційного центру ЄС відбувся ще один захід при підтримці Європейського Союзу, а саме чотириденна сесія EU Study Days in Ukraine, на яку також завітав Посол Європейського Союзу, де поспілкувався зі студентами зі всієї України у форматі питання-відповідь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі