Місто

В лютому розпочали ремонтні роботи, тому що рівень ямковості на дорогах шалений, - заступник мера Житомира

11 February 2019, 15:31

На дорогах Житомира з минулого тижня бригади УАШ та приватні підрядники проводять роботи з ліквідації ямковості. За цей час усунено 500 кв. метрів ямковості.

Зокрема, такі профілактичні роботи вже провели на вулицях Київський, Грушевського, Покровській та проспекті Незалежності. На черзі - ще п'ять вулиць міста. Про це 11 лютого розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.


«Фактично з минулого тижня розпочали такі аварійні роботи з ліквідації ямковості. За попередні два дні минулого тижня майже 500 кв. метрів пройшлись, це така орієнтовна цифра. Працює чотири бригади на різних вулицях міста: Київська, Грушевського, Покровська, частина проспекту Незалежності. Сьогодні працюють бригади і на Київському шляхопроводі, далі спускаються на Вітрука, Велика Бердичівська, вулиця Жуйка. Якщо встигнуть, підуть на Чуднівську і допрацьовують по проспекту Незалежності. Залучені як і комунальні підприємства УАШ, так і приватні підрядники з власної технікою, які також виконують всі роботи з ліквідації ямковості. Стосовно коштів цифри орієнтовні, тому що звичайно фіксується все після виконання робіт. Орієнтована вартість робіт, яку ми сьогоднішній день маємо, це порядка 100 тисяч гривень», - розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Він також зауважив, що асфальтну суміш, яку використовують для ямкового ремонту доріг, виготовляють на комунальному підприємстві .

«Щодо технології, це насправді є гарячий асфальт, ми вирішили запустили комунальний завод, який є у підприємства, тому асфальт виготовляється згідно технології. Виявлення самих ям, у першу чергу по глибині і ризиковості, тому йдуть вздовж вулиці, і ті недоліки, які фіксують бригади, намагаються ліквідувати», - додає Дмитро Ткачук.

Заступник мера пояснює: рівень ямковості на дорогах міста наразі високий, а до весни тільки підвищиться. Це, у свою чергу, несе шкоду для транспорту.

«Начебто лютий місяць і не період, і не час, і не сезон, і тут точно не доводиться говорити про дотримання технологій і гарантій. Однак ми прийняли рішення, що варто запускати завод і виконувати ці роботи, тому що рівень ямковості на дорогах шалений, і в результаті цього шкодяться і приватні транспортні засоби мешканців міста, і комунальний транспорт в тому числі. Тому навіть такі тимчасові заходи в порівнянні з тією шкодою, яка завдається, і витратами, які несуться за їх утримання, вони є раціональними», - зауважує заступник мера.

Капітальний ремонт житомирських доріг у міській раді планують розпочати весною 2019 року, остаточний перелік вулиць поки не затвердили.

«Якщо говорити про капітальні ремонтні роботи, то зараз готується тендерна документація, оголошення тендерів на проведення вже капітальних ремонтів, і вони вже почнуться з весни. Відповідно до технологічного процесу, як це має бути. Там вже будуть визначатися підрядники, мова йтиме зовсім про інші суми і зовсім інший технологічний процес. Тоді зрізатиметься повністю асфальт, мінятиметься основа і виконуватимуться роботи згідно всіх стандартів. Є зараз пропозиції від управління комунального господарства і УКБ, але вулиці будуть окремо розглядатися і затверджуватимуться», - говорить Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, у січні 2019 мер Житомира розповідав, що для якісного ремонту міських вулиць треба залучати іноземні компанії, які приїздять з власними асфальтними заводами, але, оскільки їх не цікавлять дрібні замовлення, треба об'єднуватися з областю. 7 лютого 2019 мер показав, як латають дороги на центральних вулицях міста.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 на міжнародних трасах Житомирської області працює близько 10 бригад, які проводять першочерговий ямковий ремонт найбільш уражених ділянок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт ямковий ремонт  
Матеріали по темі