Місто

Мер хоче, щоб житомирські дороги ремонтували іноземні компанії, але для цього треба об’єднатися з областю

16 January 2019, 12:51

Житомир намагається об'єднатися із областю, щоб залучити до ремонту доріг в регіоні зарубіжні компанії, яких не цікавлять дрібні замовлення.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин сказав 15 січня в інтерв’ю Житомир.info.

«Для того, щоб робити нормально дороги, нам необхідно мати обсяг замовлення близько 300 мільйонів гривень на рік. Є прибалтійські компанії, які приїжджали, турецькі - вони готові заходити на такий обсяг, тому що під такий обсяг вони готові ставити асфальтний завод, завозити техніку, і тоді можна говорити про якийсь якісний ремонт (...). Останнім часом із областю намагаємося об'єднатися. Тому що, якщо в минулому році у нас на дороги було виділено 30 мільйонів, то в цьому році ми плануємо 80-90 мільйонів. І якщо компанія виграє в області ще тендери на близько 200 мільйонів, тоді це їм вже цікаво», - сказав міський голова.

На репліку щодо неякісного ремонту вулиці Перемоги Сергій Сухомлин зауважує:

«На жаль, я сам дороги робити не вмію. Користуємося послугами тих компаній, які є на ринку. І якщо на Перемоги ще більш-менш, то по Покровській ще гірша була ситуація, з підрядниками ми не розрахувалися на даний момент за ту якість роботи, яка там була».

Також мер розповів про плани спрямувати на ремонти доріг близько 40 мільйонів гривень з бюджет розвитку міста.

«Бюджет розвитку, який у нас зараз залишився до розподілу - це близько 100 мільйонів гривень. З них близько 40 мільйонів ми плануємо пустити на дороги і сподіваємося ще отримати співфінансування з дорожнього фонду приблизно в такому ж розмірі або трохи більше», - сказав міський голова.

Повністю інтерв’ю з мером читайте тут

Нагадаємо, під час річного звіту в грудні 2018 мер Сергій Сухомлин розповів, що Житомир не може похвалитися гарними дорогами у 2018 році, але на наступний рік влада збирається збільшити фінансування на капітальний ремонт доріг за рахунок коштів державного дорожнього фонду.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 року на капітальний ремонт доріг Житомира з міського бюджету виділили 17 млн 350 тис. грн. У липні 2018 року мер їздив особисто перевіряти ремонт дороги по вулиці Перемоги, який розкритикував виконком. 1 вересня 2018 фірма ПП «Проспект-Транс» почала ремонтувати дорогу на вулиці Покровській та обіцяла завершити роботи до кінця місяця. Пізніше стало відомо, що влада вимагає усунення підрядником недоліків цього ремонту.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт Сухомлин  
Матеріали по темі