Місто

​У Житомирі відбувся шаховий турнір для працівників заводу «Кромберг енд Шуберт» та їхніх дітей

14 February 2019, 09:31

9 лютого у готелі Reikartz в Житомирі відбувся Четвертий корпоративний шаховий турнір заводу «Кромберг енд Шуберт». Участь у ньому взяли співробітники компанії та їхні діти, які займаються в шаховій школі «Інтелект».

«Зимовий кубок ми проводимо вдруге, на «Кромберг енд Шуберт» вже було два літніх кубки. Це корпоративний турнір, ми туди запрошуємо дітей наших працівників, які займаються в шаховій школі «Інтелект», і партнерів заводу. Цього року це було виїзне свято, ми зробили його в готелі Reikartz у центрі Житомира у зв’язку з тим, що територія заводу заставлена індустріальним обладнанням», - розповіла PR- менеджер компанії «Кромберг енд Шуберт» Ольга Воєвуцька.

Цього разу було 16 дорослих гравців – це люди, які за сприяння заводу займаються шахами на постійній основі. Дітей було 30: ті, хто тільки почав грати в шаховій школі «Інтелект» , і ті, які їздили на Міжнародний шаховий турнір у польське місто Вроцлав. Найменшим учасникам було по 6 років, найстаршому - 16. Також цього разу керівництво заводу «Кромберг енд Шуберт» запросило дітей випускників шкіл-інтернатів організації Last Bell, яка займається допомогою і становленню випускників інтернатів. Маленька гравчиня від цієї організації отримала в дитячому турнірі «Кромберга» приз за найкращий жіночий результат.

За словами організаторів, і діти, і їх батьки отримали величезне задоволення від турніру. Перших 20-30 хвилин, і це природньо, спостерігалася деяка напруга, однак після однієї-двох партій учасники турніру «розігрілися». Далі залишилися здоровий ентузіазм, спортивний запал і виважена гра на результат.

«Приємно спостерігати, що діти, по-перше, розвиваються як шахісти, а по-друге, що на заводі створилося ціле шахове сімейство – всі одне одного знають, мають спільні інтереси, їхні батьки товаришують. Керівництво заводу «Кромберг енд Шуберт» вітає створення такої шахової «тусовки», - говорить Ольга Воєвуцька.

Цього року переможці Зимового кубку отримали смартфони та інші ґаджети, якими замінили традиційні призи – настільні та спортивні ігри. Після турніру традиційно відбувся фуршет та неформальне спілкування учасників та гостей гри.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кромберг енд Шуберт  
Матеріали по темі