Місто

Житомирська поліція виявила порушення при видачі документів для будівництва багатоповерхівки на Великій Бердичівській

14 February 2019, 12:32

Житомирський відділ поліції з 27 грудня 2018 року проводить розслідування з приводу вчинення посадовими особами департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем) під час видачі документів на будівництво багатоповерхівки на вул. Велика Бердичівська, 50-а.

Богунський районний суд м.Житомира у 2019 році розглядав клопотання слідчих про доступ до речей та документів, необхідних для досудового розслідування.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 26.03.2018 року за №22/18 директор Департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради ОСОБА_2 видав «Містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва» за адресою: м. Житомир, вул. В. Бердичівська, 50А, замовнику ЖБК «Шевченка» з порушеннями», - зазначається у матеріалах суду.

Нагадаємо, з 18 травня 2017 року департамент містобудування та земельних відносин очолює Ігор Блажиєвський.

Ухвалою Богунського райсуду від 29 січня слідчому наданий доступ до документів, які перебувають у володінні департаменту містобудування та земельних відносин.

4 лютого районний суд розглядав клопотання слідчого відділу про доступ до документів реєстраційної справи щодо державної реєстрації права власності на земельну ділянку номер запису про право в реєстрі №22121925 від 30.08.2017 року, з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій, які знаходяться у володінні Житомирської міської ради, відділ реєстрації міської ради. Але слідчий суддя Богунського районного суду визнав це клопотання необґрунтованим й відмови у його задоволенні.

Нагадаємо, 18 грудня 2018 року мешканці будинків, прилеглих до будівельного майданчика на вул. Велика Бердичівська, 50-а, прийшли на сесію міської ради, щоб розказати про незаконне будівництво багатоповерхівки. Мер Сергій Сухомлин повідомив, що земельна ділянка у 2007 році була продана з аукціону Житомирською міською радою, після початку будівельних робіт виникли питання до забудовника і до виданої документації, розпорядженням була створення робочої групи по цьому питанню. 19 грудня відбулося перше виїзне засідання робочої групи. 26 грудня забудовник ТОВ «Дріада» почав зводити будівельний паркан, а радник мера Олександр Черняхович розповідав, що жителі будинків чи робоча група можуть звернутися до суду й оскаржити законність продажу земельної ділянки та дозволів на будівництво, але на сьогоднішній день є документи, які чинні. 15 січня 2019 року керівник Житомирської міської прокуратури Іван Островський повідомив, що за скаргою людей на порушення розумних строків слідства буде проведена оперативна нарада за участю керівництва слідчого підрозділу міськвідділу поліції і в разі підтвердження фактів бездіяльності, буде ініційоване питання щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

Водночас, будівельна компанія «Дріада Буд», яка зводить новий житловий комплекс «Шодуар» на Великій Бердичівській 50-а, запевняє, що проект розроблявся відповідно до існуючих державних будівельних норм, проходив державну експертизу і будівництво не зашкодить мешканцям сусідніх будинків.

Як повідомляв Житомир.info, на орендованій ділянці по біля житомирського стадіону «Спартак» хочуть побудувати 10-поверховий будинок, суд розглядає позов орендаря про скасування рішення Житомирської міської ради, яким ділянку на Хлібній, 22-б повернули у власність територіальної громади міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будівництво нерухомість будинок вул.Велика Бердичівська слідство  
Матеріали по темі