Місто

Перевізник пояснив, чому житомирським пільговикам відмовляють у безкоштовному проїзді на маршруті № 23

18 February 2019, 12:27

17 лютого до редакції Житомир.info звернувся читач Петро та розповів, що став очевидцем того, як водій маршрутного таксі № 23 в обідню пору відмовив у безкоштовному проїзді пенсіонеру.

«На вулиці Вільський Шлях, 201, на зупинці, водій маршрутки № 23 вигнав пенсіонера, я вирішив дізнатися у водія, чому він його вигнав, на що отримав погрози і майже лишився свого телефона», – розповів читач та надіслав відео і фото.


Заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук, який курує питання транспорту, у коментарі Житомир.info повідомив, що скарг стосовно цього випадку до міської ради не надходило, зауваживши, що пасажиру варто було звернутися до управління транспорту та зв’язку.

Перевізник Олег Добровінський, котрий обслуговує маршрут № 23, у розмові з Житомир.info зазначив, що йому про такий випадок ніхто не повідомляв.

Олег Добровінський також пояснив, чому в маршрутних таксі під номером 23 з’явилися оголошення про те, що пенсіонери та інваліди не мають права на пільговий проїзд.

«Міська рада не заключила з перевізником договір про компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Довгий час ми возили пільговиків, не отримуючи за це жодного відшкодування. Однак не можемо далі так працювати. Тобто, умови договору непорушені, адже його не існує. З перевізником заключила договір Станишівська сільська рада, тож жителі села Слобода-Селець користуються правом пільгового проїзду згідно з цим документом», – розтлумачив Олег Добровінський.

Фото оголошення, надане Олегом Добровінським

Як повідомляв Житомир.info, 15 лютого 2019 року у соцмережі житомиряни скаржилися, що у маршрутних таксі під номером 23 зранку з’явилося оголошення про те, що пенсіонери та інваліди не мають права на пільговий проїзд. В цей же день у міській раді повідомили, що зв’язку зі скаргами житомирян на автобусному маршруті № 23 управлінням транспорту та зв’язку міської ради було проведено позапланову перевірку. Відповідно до інформації міськради, за результатами перевірки було складено акт про порушення умов договору з подальшим накладанням штрафних санкцій.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка проїзд пільговик пільга пенсіонер Ткачук перевізник Добровінський  
Матеріали по темі