Події

У Житомирській області судитимуть вчителя іноземної мови, який на уроці побив другокласника

21 February 2019, 12:22

У Малині 61-річний вчитель іноземної мови під час уроку схопив за волосся та вдарив у скроню другокласника, який хотів підняти ручку, що закотилася під парту.

Про це 21 лютого повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Під процесуальним керівництвом Коростишівської місцевої прокуратури закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом спричинення побоїв школяру учителем однієї із загальноосвітніх шкіл міста Малина. Наразі місцевою прокуратурою у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 126 (умисне завдання удару, побоїв, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень) КК України затверджено обвинувальний акт та скеровано до суду для розгляду по суті. Санкція зазначеної статті передбачає покарання - штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до 200 годин, або виправні роботи на строк до 1 року», - йдеться у повідомленні прокуратури.

У ході досудового розслідування, яке проводив місцевий відділ поліції, установлено, що вчитель іноземної мови під час проведення уроку у другому класі, у присутності інших дітей, завдав побоїв учневі.

"Причиною, яка так розлютила 61-річного «педагога», стала поведінка учня: хлопчик нагнувся підняти свою ручку, яка впала і закотилася під парту. Довго не роздумуючи, учитель схопив дитину за волосся та вдарив у висок", - розповіли в прокуратурі.

Справу розглядатиме Малинський районний суд. Коростишівська місцева прокуратура здійснюватиме підтримання публічного обвинувачення.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році в Бердичеві звільнили вчителя трудового навчання, який побив учня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа бійка вчитель Малин прокуратура суд  
Матеріали по темі