Здоров'я

Оздоровчий центр братів Кузьміних у Житомирі змінив адресу та розширив напрямки реабілітації

21 February 2019, 15:30

Житомирський реабілітаційний центр братів Кузьміних, який приймає на безкоштовне оздоровлення військовослужбовців, змінив адресу прописки. А саме, переїхав на Вітрука, 18, у більш просторе й світліше приміщення, яке територіально доступніше для клієнтів. Так говорить про причини переїзду засновник центру Сергій Кузьміних.

«Більш цікавий підхід, коли відкритий простір, коли усі всіх бачать, займаються, тут 200 кв.м. Це стимулює і надихає. Територіально доступно для всіх у місті: транспортна розв’язка», - розповідає голова БО «Міжнародний благодійний фонд братів Кузьміних» Сергій Кузьміних.


На стінах мотиваційні написи, зона для занять облаштована кліткою, вертикалізатором, модулями, тренажерами і це, далеко не весь список спеціального медичного реабілітаційного обладнання, яке є і буде в оновленому центрі. Також, каже Сергій, зміни стануться й у самих реабілітаційних програмах.

«Коли ми починали, була ідея – просто бажання зробити. Зараз ми вже розуміємо, які напрямки потрібно захопити. Тому що ми бачимо, скільки військових проходить реабілітацію, які у них проблеми і розуміємо більше, в якому напрямку працювати. Команда буде змінюватись, напрямки реабілітації будуть розширюватись. Інтерактивна кімната, ти дивишся, а телевізор повторює, або ти за ним повторюєш. Це більше для дітей та для неврологічних травм. Напрямки кінезіотейпування, TRX. Тобто, напрямки будуть значно розширюватись», - говорить голова БО «Міжнародний благодійний фонд братів Кузьміних».

Переїхати та облаштувати оновлений оздоровчий центр вдалось не без допомоги друзів, АТОвців та волонтерів.

«Багато чого ми робили власними силами: петлі TRX самі пошили, бруси розібрали, зробили поручні, щоб можна було займатись біля дзеркала», - ділиться Сергій Кузьміних.

Попри те, що оновлений реабілітаційний центр Кузьміних вже приймає клієнтів, поки офіційного відкриття іще не відбулося. Амбіцій у засновників центру вистачає. Тому, останні планують на базі центру іще відкрити хостел. Однак, це тільки плани, наразі говорить Сергій, потрібно усунути деякі технічні моменти.

«Фасад потрібно ще зробити, активний модуль, хочемо лімфодренажну систему закупити», - каже голова БО «Міжнародний благодійний фонд братів Кузьміних» Сергій Кузьміних.

Щоб зробити центр довершеним потрібно іще чимало сил, ресурсів та коштів. Тому, Сергій Кузьміних звертається до небайдужих, запрошує не залишатись осторонь і долучатись до доброї справи.

Як повідомляв Житомир.info, реабілітаційний центр Кузьміних у Житомирі запрацював на початку 2017. Тільки за два перших місяці повний курс лікування пройшли 15 людей

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кузьміних реабілітація військовий АТО  
Матеріали по темі