Місто

​Житомирян закликають привозити вуличних котів для безкоштовної стерилізації

25 February 2019, 17:58

У Житомирі оголосили березневу акцію з безкоштовної стерилізації безпритульних кішок та котів.

Про це 25 лютого повідомила прес-служба Житомирської міської ради з посиланням на директорку комунального підприємства «Центр захисту тварин» Олександру Мельник.

«У рамках багаторічної плідної співпраці з ТОВ «Чотири лапи України» оголошується березнева акція з безкоштовної стерилізації безпритульних кішок та котів у м. Житомирі. Протягом 9 робочих днів, з 4 по 15 березня, фахівці благодійного фонду на території КП «Центр захисту тварин» проведуть масову стерилізацію безпритульних кішок та котів (15-20 особин щодня), яких можуть привезти активні мешканці міста», - поінформував сайт міськради.

Небайдужих житомирян закликають «допомогти зробити гарну справу разом»: відловити котиків та доставити у Центр захисту тварин. Собак працівники Центру відловлюють самостійно.

За даними Олександри Мельник, надалі стерилізація безпритульних тварин відбуватиметься у звичному режимі роботи комунального підприємства в рамках реалізації міської програми «Житомир - дружнє місто до тварин» на 2018-2020роки.

«Станом на 22 лютого Центром захисту тварин у Житомирі вже виловлено, стерилізовано і вакциновано від сказу безхатніх 84 песика та 22 котика», - інформує міськарада.

Обов’язкові умови стерилізації:

  1. Необхідно попередньо зареєструватися за номером телефону (0412) 55 00 20 (Пн.-Пт. 9.00-18.00);
  2. Кішки мають бути безпритульними, що проживають на території міста. Послуга для домашніх котиків на платній основі згідно з прайсом Центру;
  3. У день операції кота/кішку необхідно забрати в теплі умови для тимчасового утримання впродовж однієї доби, після чого повернути до ареалу проживання;
  4. У випадку вагітності безпритульних кішок - стерилізація позачергова.

Як повідомляв Житомир.info, за 9 місяців 2018 року завдяки ТОВ «Чотири лапи Україна» в Центрі захисту тварин додатково простерилізували 649 безпритульних тварин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стерилізація Центр захисту тварин Чотири лапи  
Матеріали по темі