Місто

​Водоканал попередив житомирян про вплив на довкілля під час запланованої реконструкції очисних споруд та водонасосної станції

26 February 2019, 11:34

КП «Житомирводоканал» поінформував житомирян про намір провадити планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля.

Повідомлення про намір провести реконструкцію каналізаційної очисної споруд, включаючи заміну механічного та електричного обладнання і каналізаційних труб по Промисловій, 1, а також повідомлення про намір провести реконструкцію водоочисної споруди та водонасосної станції по вулиці Чуднівській, 120, опубліковані 25 лютого на сайті Житомирської мерії.

У першому повідомленнях, зокрема, мова йде про те, що по Промисловій, 1 КП «Житомирводоканал» планує провести реконструкцію та модернізацію технологічних установок попередньої та механічної очистки стічних вод, реконструкцію системи вторинної – біологічної очистки стічних вод, встановлення нових насосних агрегатів, демонтаж старого обладнання, будівництво нових трубопроводів, колекторів, каналів, будівництво допоміжних споруд для обслуговування основного технологічного процесу.

Реконструкція очисних споруд дозволить поліпшити якість послуг з водовідведення, підвищити надійність роботи систем водовідведення, знизити споживання електроенергії, створити нові робочі місця та забезпечити сплату податків на час будівництва та експлуатації.

А найголовніше, нові очисні споруди дадуть можливість знизити ймовірність забруднення навколишнього природного середовища за рахунок більш безпечної експлуатації очисних споруд, покращити якісні показники стічних вод та поліпшити гідрологічний режим річки Тетерів завдяки інноваційним рішенням очищення стоків.



У наступному повідомленні йде мова про те, що на вул. Чуднівській, 120 планується провести реконструкцію водоочисної споруди, водонасосної станції №2, резервуарів для накопичення води та будівництво твердопаливної котельні, а також реконструкцію хлораторної станції за адресою – хутір Побитівка.

Проведення зазначених вище робіт дозволить покращити якість питної води, що постачається жителям Житомира, зменшити викиди забруднюючих речовин в повітря від технологічного обладнання, мінімізувати перерви в наданні послуг водопостачання та запобігати незручностям, які виникають через подібні перерви в наданні послуг.

У цих повідомленнях зазначається, що рішенням про провадження вказаної планової діяльності буде дозвіл на виконання відповідних будівельних робіт, виданий департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА. Тож усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, радять надсилати до управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА.

Нагадаємо, у Житомирі триває підготовка до реконструкції очисних споруд водоканалу, будівельні роботи по яким планують розпочати уже влітку 2019 року. Так, 12 лютого КП «Житомирводоканал» за 650 тис. грн замовив експертизу ділянки, яку має надати підряднику – словенській компанії Esotech.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2018 року мер Житомира Сергій Сухомлин розповів про те, що словенська компанія виграла тендер і за 13,6 тис. дол. буде проводити реконструкцію очисних споруд міста.

Про будівництво очисних споруд у Житомирі за 11 млн 857 тис. 953 євро. кредиту Світового банку говорили з директором КП «Житомирводоканал» Андрієм Нікітіним у програмі «Діалоги» на Житомир.info 10 травня 2018 року.

У серпні 2018 року під час робочої наради з представниками словенської компанії Esotech щодо будівництва очисних споруд у Житомирі, зокрема, зазначали, що нові очисні споруди планують побудувати за межами міста. Представити готовий проект планували восени.

Завершити будівництво очисних споруд представники словенської компанії обіцяли вчасно – до жовтня 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал водонасосна станція очисні споруди Нікітін  
Матеріали по темі