Місто

​Міська рада хоче через ДАБК зупинити будівництво біля житомирського стадіону «Спартак»

27 February 2019, 09:10

Житомирська міська рада хоче звернутися до Державної архітектурно-будівельної комісії з проханням зупинити будівництво на вулиці Хлібній, біля житомирського стадіону «Спартак».

Про це говорили на початку позачергової сесії міськради 27 лютого.

Питання будівництва запропонував обговорити депутат з фракції Об’єднання «Самопоміч», директор Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся» Валерій Шевчук.

«Є ухвала суду про зупинення рішення міської ради по земельній ділянці ФОП Литвиненко. Наскільки мені відомо, апеляційна скарга на це рішення не поступила. Я хотів би почути інформацію юридичного департаменту з цього приводу», - сказав Валерій Шевчук.

Директор юридичного департаменту Євгеній Черниш пояснив, що на 28 лютого призначений розгляд справи у суді першої інстанції.

«Враховуючи, що розгляд справи по суті призначений на 28 лютого, то оскаржувати забезпечення виконання позову не було сенсу. Після розгляду справи по суті заходи забезпечення позову автоматично скасовуються. Якщо оскаржувати забезпечення позову, то ми можемо затягнути розгляд справи по суті», - пояснив Євгеній Черниш.

Голова фракції Опозиційного блоку Наталія Леонченко наголошувала, що, поки суд буде розглядати справу, земельну ділянку забудують, і тоді будівлю вже ніхто зносити не буде.

«Я пропоную звернутися до Державної архітектурно-будівельної комісії у Києві і попросити її втрутитися у процес і зупинити будівництво. Якщо ми зараз його не зупинимо, то всі подальші наші дії не будуть мати жодного сенсу», - сказала Наталія Леонченко.

Вона запропонувала в «Різному» розглянути звернення до ДАБК.

Під час формування порядку денного депутати ухвалили розглянути в «Різному» звернення до ДАБК щодо законності будівництва по вул.Хлібна, 22-б та доручення юрдепартаменту подати апеляційну скаргу на ухвалу суду щодо зупинення рішення міської ради щодо повернення у власність міста земельної ділянки.

На сесії присутні 29 депутатів з 42.

Нагадаємо, в січні 2019 Житомирська міська рада вирішила припинити право користування ФОП Литвиненко В.В. земельною ділянкою на вул.Хлібна, 22-б біля стадіону «Спартак» за заявою директора ДЮСШ: відповідне рішення сесії, яке ухвалили 18 грудня 2018 року, опублікували на сайті міської ради 11 січня.

5 лютого 2019 під час конфлікту на майбутньому будівельному майданчику представник забудовника розповідав, що біля стадіону «Спартак» планують будувати торгово-офісний центр з вбудованими житловими приміщеннями на верхніх поверхах. А юрист орендаря розповідала про позов щодо скасування рішення міської ради, яким земельну ділянку на Хлібній, 22-б повернуто у власність територіальної громади міста.

Також 5 лютого Господарський суд Житомирської області своєю ухвалою задовольнив заяву про забезпечення позову фізичної особи-підприємця Литвиненко Віри Володимирівни, яка орендує зазначену земельну ділянку.

Тим часом у Житомирі вже з’явилися білборди з рекламою ЖК «Олімп» на вулиці Хлібній – 10-поверхівки, яку планують звести біля стадіону «Спартак» протягом 2019-2020 років.

Як повідомляв Житомир.info, 20 лютого 2019 в Житомирі створили робочу групу, яка розбиратиметься з питанням щодо початку будівництва по вулиці Хлібній, 22-б.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія вул. Хлібна будівництво ДАБК  
Матеріали по темі