Суспільство

У Житомирській області оголосили місячник добровільної здачі риболовних снастей

27 February 2019, 13:00

Житомирський рибоохоронний патруль у березні 2019 року проводить місячник добровільної здачі заборонених знарядь лову.

Про це рибоохоронний патруль повідомив 27 лютого у фейсбук.

«Згідно з Правилами любительського і спортивного рибальства, забороненими вважаються: сітка, ятір, електровудка, «павук», «заборчик», «косинка», драч тощо. За продаж, зберігання, виготовлення чи рекламу цих знарядь передбачена адміністративна відповідальність за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладання штрафу від дев’яти до двадцяти одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян (до 357 грн) з конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення. Громадяни, які звернуться до рибоохоронного патруля з метою здачі заборонених знарядь лову будуть звільнені від адміністративної відповідальності за їх зберігання», - інформує рибоохоронний патруль.

Приносити снасті можна анонімно. Акція проводиться з метою попередження порушень на водоймах та нанесенні збитків рибним запасам області.

З приводу добровільної здачі заборонених знарядь лову можна звертатися на «гарячу лінію» Житомирського рибоохоронного патруля за номерами: (0412) 24-57-81, (067) 414-60-74, або за адресою: пров. Гуйвинський, 6, м. Житомир.

Нагадаємо, Правилами любительського і спортивного рибальства встановлюється обмежена кількість риби (3 кг) на одного рибалку на добу, кількість гачків (не більше 5 на водоймах загального користування і 10 на водоймах, де впроваджене платне рибальство), а також кількість снастей для вилову раків (не більше 5 на ловця). Лише за перші тижні нового 2019 року в Житомирській області склали півсотні протоколів на рибалок, які мали більше 5 жерлиць.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 рибоохоронний патруль затримав працівників житомирського водоканалу, які на річці Тетерів ловили рибу сітками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль  
Матеріали по темі