Місто

У Житомирі хочуть з наступного року обмежити торгівлю штучними квітами

27 February 2019, 13:44

У Житомирі хочуть з наступного року не надавати дозвіл на торгівлю штучними квітами до поминальних днів.

Про це говорили на черговому засіданні міськвиконкому 27 лютого під час розгляду проекту рішення про організацію тимчасових торговельних майданчиків для торгівлі товарами ритуального призначення.

«Ми просимо обмежити використання пластику, священики звертаються до прихожан, щоб вони не несли штучні квіти на могили, і тут ми приймаємо рішення про майданчики для торгівлі штучними квітами. Де у цьому логіка?», - запитувала секретар міської ради Наталія Чиж.

Член виконкому Руслан Годований запропонував у даному рішенні прописати, що підприємців попередять, що дозвіл на торгівлю штучними квітами у наступному році не видаватимуть.

Головуюча на засідання заступниця мера Світлана Ольшанська поставила на голосування пропозицію організувати інформаційно-просвітницьку роботу та попередити підприємців, що з наступного року майданчиків для торгівлі штучними квітами у Житомирі не буде. Члени виконкому цю пропозицію підтримали.

Нагадаємо, для задоволення потреби мешканців міста товарами ритуального призначення на час святкування Пасхи (Великодня) та поминального тижня з 15 квітня по 13 травня 2019 року з 08.00 до 21.00 тимчасові майданчики організують за адресами: вулиця Велика Бердичівська, 71 (ріг вулиць Великої Бердичівської та Довженка); проспект Миру, 8, 10, 37; вулиця Покровська, 131, 151; вулиця Вітрука, 13, 45; вулиця Чуднівська, 94-96, 133; площа Перемоги, 10.

Як повідомляв Житомир.info, 21 лютого 2019 року на сайті міської ради був опублікований проект рішення сесії про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком торгівля Великдень квіти  
Матеріали по темі