Влада

Гундич показав конверти з іменем президента, які волонтери у березні будуть розносити жителям Житомирської області

1 March 2019, 11:51

З 1 березня жителі Житомирської області почнуть отримувати конверти із результатами реформи децентралізації та планами перспективного розвитку регіону.

Про це під час брифінгу розповів голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

За словами губернатора, доставка цих конвертів відбуватиметься не за бюджетні кошти, а розносити їх будуть волонтери.

«Ось такі конверти із сьогоднішнього дня ми будемо розносити по помешканням жителів нашої області. У цих буклетах є інформація про те, що нам дала децентралізація, починаючи з 2015 року і закінчуючи 2018 роком. Також у цих конвертах є інформація про те, які перспективи нас чекають, починаючи з 2019 року і закінчуючи 2021 роком. Перспективи розвитку Житомирської області, є проект цих перспектив, є анкета для зворотного зв’язку. Всі ви знаєте, що у нас відбудеться 11 березня Рада Регіонального Розвитку Житомирської області, на якій ми будемо затверджувати перспективний план. Ми проводимо засідання і затверджуємо перспективні плани міст, ОТГ, але для того, щоб активніше долучити людей, які хотіли б щось змінити, або хотіли б щось додати до перспектив розвитку області на 2019-2021 роки, такі конверти розносяться. Ці конверти будуть розноситись волонтерами, це все організовується Радою Регіонального Розвитку України, доставка відбувається безкоштовно, з державного бюджету на це кошти не витрачаються. Більш того, людина, яка буде мати бажання вийти на зворотній зв’язок, у конверті так само знайде ще один конверт та анкету, яку можна заповнити і відправити на адресата, тобто, на Раду Регіонального Розвитку України, голові Ради президенту України Петру Порошенку», - розповів голова ОДА.


У конвертах, які отримають жителі Житомирщини, будуть представлені результати, а також всередині люди можуть знайти карту, на якій будуть позначені об’єкти, які будуть реконструюватись та будуватись в рамках реформи децентралізації.

«Всі ви знаєте, що децентралізація - це та реформа, яка дуже потужно впроваджується на території Житомирської області. І за рахунок децентралізації нам вдалось за останніх 3 роки утеплити 30 шкіл, відновити роботу 21 дитячого садочка, ми змогли закупити 54 шкільних автобуси, ми змогли встановити 28 спортивних майданчиків зі штучним покриттям і зробити ще дуже багато інфраструктурних об’єктів, які я за браком часу не буду називати. У кожному конверті буде карта, на якій буде чітко відмічено, який садочок планується реконструювати, яка школа буде утеплюватись, яку дорогу ми плануємо робити за найближчі 3 роки, де будуть будуватись амбулаторії. По області це буде близько 700 об’єктів, які ми плануємо робити за рахунок коштів державних субвенцій, інфраструктурних субвенцій і за рахунок коштів місцевих органів самоврядування ОТГ», - сказав Ігор Гундич.

Як повідомляв Житомир.info, 26 лютого 2019 року Житомир розпочав співпрацю з приміськими ОТГ: підписали меморандум про партнерство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА Гундич РРРУ Порошенко президент  
Матеріали по темі