Влада

На засіданні Житомирського міськвиконкому вручили подяки за допомогу сім’ям учасників АТО

6 March 2019, 13:35

6 березня під час чергового засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко відзвітувала про діяльність спеціалізованого формування «Центр соціальної допомоги учасникам АТО/ООС та їх сім`ям» за 2018 рік, а також вручила подяки соціальним партнерам Центру в організації соцдопомоги.

Подяки отримали ТОВ «Золотий коровай», ГО «Нас об’єднує Житомир», Благодійний фонд «Компас Житомир».

Звітуючи про роботу Центру соціальної допомоги учасникам АТО/ООС та їх сім`ям, Ольга Юрченко зазначила, що всього на обліку в Центрі перебуває 2820 учасників АТО/ООС, з них:

•193 учасники АТО/ООС, які мають інвалідність І, ІІ,ІІІ груп;
•54 сім’ї полеглих героїв, у яких виховується 48 неповнолітніх дітей;
•21 сім’я померлих внаслідок отриманих поранень, травм.

З 2820 учасників АТО/ООС, що перебувають на обліку Центру, 2139 – сімейні (у сім’ях виховуються 2562 дитини); 681 особа – люди без сім’ї.

У 2018 році підопічним центру було надано 17413 соціальних послуг (інформаційних - 7340; соціально-педагогічних - 2625; психологічних - 396; юридичних - 176; соціально-економічних - 6862; соціально-медичних-104). Охоплено ними було 9289 осіб.

«Соціальні послуги надавалися з метою вирішення таких життєвих проблем: погіршення міжособистісних стосунків в родині (конфлікти, сварки, непорозуміння); втрата (загибель) рідної людини; переживання втрати фізичного та психічного здоров’я; допомога у соціальній адаптації та реадаптації; робота з негативними психоемоційними реакціями внаслідок пережитого стресу (агресія, тривожність, страхи, негативні спогади, почуття провини, самоосуду, почуття безнадії щодо майбутнього, соціальна ізоляція); потреба у самовизначенні та самореалізації: професійній, творчій, суспільній; робота з залежностями: адреналінова, алкогольна, наркотична; соціально-побутові проблеми», – інформують у Центрі соцдопомоги.

Також підопічні Центру звертаються за юридичною консультацією стосовно проблемних питань, найтиповіші з них – це виділення земельних ділянок, постановка на квартирний облік, одержання позики на будівництво (купівлю) житла, пільги на комунальні послуги, надання додаткових відпусток учасникам бойових дій, розірвання шлюбу, розподіл спільної сумісної власності тощо.

Відповідно до звіту, минулоріч Центр організував та провів низку просвітницько-культурних заходів для сімей учасників АТО/ООС.

«Центром соціальної допомоги учасникам АТО/ООС та їх сім’ям у 2018 році проводилася робота, спрямована на залучення учасників АТО/ООС та членів їх сімей до соціальних благодійних акцій (надання талонів на отримання хлібо-булочних виробів для 63 сімей,відвідування циркових шоу, кінофільмів у кінотеатрі «Україна», заходів з нагоди свят (новорічні різдвяні свята, день Матері, день Захисту дітей, день Знань, день Захисника України тощо), отримання гуманітарної допомоги від громадських об’єднань тощо», – звітують у Центрі.

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році в Житомирській області 1831 учасник антитеритористичної операції та операції об’єднаних сил пройшов медичну та психологічну реабілітацію, а також отримав санаторно-курортне лікування, зокрема, суто психологічну допомогу отримали 293 АТОвці (3,4% від загальної кількості тих, що зареєстровані у Житомирській області).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком засідання подяка Юрченко  
Матеріали по темі