Політика

Вже третій кандидат на пост президента відмовився від участі у виборах

7 March 2019, 09:53

Перший заступник командувача Сил спеціальних операцій Збройних Сил України Сергій Кривонос відмовився від участі у виборах президента України: він вирішив зняти свою кандидатуру та підтримати головнокомандувача ЗСУ, діючого президента Петра Порошенка.

Про це 6 березня він повідомив у Facebook.

«Я не маю морального права дозволити собі бути дешевим популістом та забивати людям голову пустими обіцянками, як це роблять деякі інші кандидати. Я виважено оцінюю кожен свій крок. Тому, поки йде війна і вірогідність відкритої агресії зі сторони нашого головного ворога Російської Федерації є занадто великою, мені прийшлося прийняти зважене та дуже не просте для себе рішення щодо зняття своєї кандидатури з подальшої гонки за пост Президента України. Я роблю це на користь громадян та майбутнього України! Вважаю сьогодні в тих умовах, яких знаходиться держава, не доцільним зміну Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України», - написав Кривонос.

На посаду президента перший заступник командувача ССО був висунутий партією «Воїни АТО».

Нагадаємо, кандидати у президенти, які відмовляться від участі у виборах, не отримають назад заставу в 2,5 мільйони гривень. 7 березня – останній день, коли зареєстровані кандидати у президенти можуть звернутися до Центральної виборчої комісії із письмовою заявою про відмову від балотування. До 8 березня (включно) ЦВК має затвердити форму, колір і текст виборчого бюлетеня для голосування в день виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, Центральна виборча комісія зареєструвала 44 кандидати в президенти на виборах 31 березня 2019 року та відмовила у реєстрації 47 особам. 1 березня Андрій Садовий, кандидат від Об’єднання «Самопоміч», заявив, що знімає свою кандидату на користь Анатолія Гриценка. Цього ж дня кандидат на посаду президента від партії «Сила людей» Дмитро Гнап повідомив, що знімає свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка – висуванця партії «Громадянська позиція».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кандидат вибори президент  
Матеріали по темі