Події

У Житомирі затримали чоловіка, який обманом відібрав у професора дві квартири в столиці

9 March 2019, 13:10

У Києві шахраї обманом відібрали в літнього професора фізико-математичних наук дві квартири. Спершу злочинці винайняли в нього кімнату, потім украли і підробили паспорт та документи на майно, а врешті житло продали.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.


В одній із квартир у центрі столиці Віталій Васильович мешкав протягом довгих років, аж поки не дізнався, що помешкання більше йому не належить. Близьких родичів він не мав, тому взяв до себе квартиранта. Той справно платив за орендовану кімнату, аж поки раптом безслідно зник. Як виявилося, мешканець викрав у дідуся паспорт, підробив документи на дві квартири, які належали старенькому, і продав їх.

«Переклеїли фотокартку дідуся, привели іншу, не встановлену на даний час особу до нотаріуса під виглядом потерпілого та переоформили на власну користь дві квартири», - розповів перший заступник керівника Київської місцевої прокуратури №7 Олександр Кобилянський.

Усе це з’ясувалося випадково, коли дідусь помітив зникнення паспорта і покликав на допомогу друга. Той навіть не одразу впізнав 62-річного профессора – ще рік тому він виглядав огряднішим, молодшим, а тепер різко схуд і пересів на інвалідний візок.

«Якщо він ще рік-півтора тому викладав, то він перетворився на цю літню людину. Погіршилося здоров’я, його почали возити по лікарнях якихось, невідомо, досі не можемо з’ясувати», - каже Олег Цимбаленко. Друг запідозрив недобре та звернувся до правоохоронців, а ті швидко вийшли на слід шахрая.

«Багатодітний батько, ромської національності. Затримували в місті Житомирі», - розповів Олександр Кобилянський. Спільників афериста ще шукають. Учасникам злочинної групи тепер загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році в Житомирі орудував «Лікар Смерть». За допомогою ін’єкції сильнодіючого заспокійливого або отрути під виглядом лікувальної настоянки чоловік присипляв своїх жертв, здебільшого пенсіонерів, а потім вивозив з помешкання усе майно. Також за підробленими дорученнями він, лікар-анестезіолог за освітою, продавав квартири і будинки своїх «пацієнтів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство квартира  
Матеріали по темі