Влада

​ПриватБанк попередив про шахраїв, які через соцмережі виманюють гроші у його клієнтів

13 March 2019, 13:53

«Призові опитування», в результаті яких шахраї списують гроші з карток людей, в соцмережах проводять шахраї.

Про це 13 березня Житомир.info повідомила прес-служба ПриватБанку.

«ПриватБанк попередив клієнтів про новий вид шахрайства – «призові опитування» в соцмережах і на шахрайських сайтах, де під приводом виплати грошових призів за відповіді на кілька простих запитань шахраї отримують доступ до особистих фінансових даних учасників і списують гроші з карток», - повідомляє ПриватБанк.

За даними прес-служби банку, ПриватБанк ніколи не організовував і не проводить в соцмережах або на інших інтернет-ресурсах вікторин або опитувань з виплатою грошових призів.

«Якщо ви отримали пропозицію про участь у «призовому» опитуванні, переходити за посиланнями на сайт шахраїв або зазначати свої особисті дані не можна. Ви не тільки гарантовано втратите гроші через «комісію» за виграш, але й дасте шахраям можливість використовувати дані карток для крадіжки коштів», - йдеться в застереженні.

Разом з тим у банку запевняють, що Служба безпеки ПриватБанку вживає необхідних заходів для блокування шахрайських ресурсів, рахунків і карток шахраїв. Якщо клієнт через необачність став жертвою шахрайства, він має зв’язатися з банком будь-яким зручним способом для вчинення необхідних кроків щодо безпеки карток, дані яких виявилися в руках шахраїв.




Фото прес-служби ПриватБанку

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2018-го ПриватБанк попереджав про шахрайські смс-повідомлення зі звичайних мобільних номерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: банк шахрай  
Матеріали по темі