Суспільство

​У Коростенському геріатричному пансіонаті розповіли, для кого закупили 15 тонн соломи

14 March 2019, 15:47

Комунальна установа «Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці» Житомирської обласної ради закупила 15 тонн соломи за ціною 1190 гривень за тонну.

Закупівля відбулася без аукціону. 14 березня 2019 року установа підписала договір із постачальником - ФОПом Вишнівським А.А., який був єдиним учасником торгів. Солому ФОП має постачати невеликими партіями на вулицю Григорія Сковороди, 81 у Коростені, де знаходиться пансіонат.

В оголошенні зазначено, що солома закуповується для використання тваринам та худобі, а також що товар повинен бути сухий, не прілий і не гнилий.

У Положенні про комунальну установу «Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці» облради зазначається, що «для організації трудотерапії і забезпечення підопічних основними продуктами харчування власного виробництва» у пансіонаті можуть утворюватися підсобні господарства та промислові міні-виробництва.

У бухгалтерії геріатричного пансіонату Житомир.info уточнили, що в підсобному господарстві установи нараховується 13 корів, 28 телят, двоє коней, яким солому додають до корму, та 29 відгодівельних свиней і 4 свиноматки, для яких солома використовується для підстилки.

Коростенський геріатричний пансіонат для ветеранів війни та праці є стаціонарною соціально-медичною установою загального типу для постійного проживання 255-ти громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, які потребують постійного стороннього огляду, побутового і медичного обслуговування. У 2015 році в пансіонаті проживало 205 підопічних, серед них 3 інваліди війни, 1 учасник бойових дій, 20 учасників війни, 30 ветеранів праці та троє членів сімей загиблих. Серед підопічних пансіонату 90 громадян віком понад 80 років. Керує закладом 69-річний Яків Шишук.

За інформацією бази даних тендерів clarity-project, фізична особа-підприємець Вишнівський Альвіан Анатолійович, зареєстрований у селі Іванівка Коростенського району, бере участь у тендерах Коростенського геріатричного пансіонату з листопада 2018 року вже переміг у 13 закупівлях на суму 232 779 грн. Зокрема, з ним уклали договори на постачання до закладу макаронних виробів, кави, чаю, рибних консервів, яєць, цукру, меду, цукерок і кормових буряків. 13 березня 2019 опублікований намір пансіонату укласти з ФОПом договір на постачання до кінця 2019 року 830 кг свіжої риби (коропів) за ціною 48 грн/кг.

Нагадаємо, влітку 2017 року утриманців Коростенського пансіонату годували картоплею за досить високою на той час ціною - майже 10 гривень за кілограм.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Коростенський пансіонат пансіонат солома  
Матеріали по темі