Місто

​Житомирський ІнБев/НПУ в останньому домашньому матчі сезону Екстра-ліги обіграв запорізький «АРПИ»

18 March 2019, 13:31

В матчі 17 туру Екстраліги, який став останнім домашнім поєдинком для Житомирського футзального клубу «ІнБев/НПУ», підопічні Валерія Директоренка обіграли запорізький «АРПИ» із рахунком 3:2. Про свої плани на гру «пивовари» заявили ще в дебюті зустрічі. На 4 хвилині перший гол на свій рахунок записав Роман Бакум.

Вже за п’ять хвилин все той же Роман Бакум оформив дубль, і «ІнБев» повів у рахунку 2:0. Після цього підопічні Директоренка продовжили тиснути на суперника, але в першому таймі більше не забивали.


У гостей було кілька нагод відіграти пропущені м’ячі: однією із них був пенальті, який арбітри призначили у ворота Михайла Соколовського після гри рукою захисника у штрафному майданчику. Втім, голкіпер «ІнБева» відбив удар Андрія Огнистого.

Та попри не забитий пенальті гравцям «АПРИ» все ж вдалось зібратись і забити ще до завершення першої половини зустрічі. У воротах житомирян розписався Станіслав Моспан.

В другому таймі гості заволоділи ігровою перевагою і реалізували цю перевагу у ще один забитий гол. На початку другого тайму Станіслав Моспан забив свій другий м’яч у зустрічі.

Майже до самого завершення поєдинку гості не втрачали надії вийти вперед і заробити три ігрових очки на виїзді. Однак, усі намагання футзалістів із Запоріжжя перекреслив Артем Мороховець, який точно пробив по воротам суперника після розіграшу штрафного наприкінці матчу.

В результаті 3:2 і три важливих очки для ФК «ІнБев/НПУ». Головний тренер «пивоварів» каже: хоч глобальних турнірних завдань перед командою вже немає, але ця перемога є дуже потрібною.

«У першому таймі вийшло практично все, що планували: швидкі контратаки, десь тримали м'яч, «посмикали» вліво-вправо. Але основне, це все-таки швидкі контратаки. Трохи не вистачало майстерності на завершальній стадії. Моментів, як завжди, дуже багато. Але реалізація, на жаль, поки не готова, будемо працювати над цим. У другому таймі хід гри зламався в зворотну сторону. Нас почали ловити на контратаках, десь були недопрацювання в обороні. Це й призвело до двох пропущених м'ячів. Дуже вдячний команді за проявлені вольові якості і характер, відіграли, виставили. Турнірні завдання є завжди, все-таки теж не хочеться бути на останньому місці. Так, глобальне завдання з огляду на низку обставин не виконано в цьому сезоні, і нам є над чим працювати. Характер все-таки команда показала. І я хочу подякувати тим уболівальників, які ще вірили в нас і прийшли на цю гру», - розповідає головний тренер ФК «ІнБев/НПУ» (Житомир) Валерій Директоренко.

«Можу привітати команду «ІнБев» з перемогою, можливо, десь незаслуженою. Все-таки нічийний результат був би більш логічний. Ми дуже багато дозволили супернику в першому таймі, пропустили два м'ячі. Це при тому, що ми просили хлопців сконцентруватися саме на початкк матчу. Потім ми побачили, що наша команда зібралася. Нам пощастило забити перший м'яч. Чому пощастило, тому що все-таки не забитий пенальті надломив нашу команду. Але хлопці молодці, вони зуміли забити гол. У роздягальні ми внесли деякі корективи, у другому таймі ігрова перевага була повністю на боці «АРПИ», і вони зобов'язані були забивати другий, третій, четвертий м'ячі. Але цього не сталося. Футбольний бог, як відомо, він карає. Якщо не забиваєш ти - забивають тобі», - каже асистент головного тренера ФК «АРПИ» (Запоріжжя) Ігор Моквичов.

Нагадаємо, Житомир.info транслював матч у прямому ефірі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: матч футзал Екстра-ліга  
Матеріали по темі