Події

​Поліцейські зі стріляниною затримували п’яного водія з Житомирської області, який, тікаючи, пошкодив патрульне авто і скоїв ДТП

18 March 2019, 18:24

У смт Іванків Київської області під час несення нічного чергування група реагування патрульної поліції за порушення правил дорожнього руху зупинила водія автомобіля «Opel Omega». Водій, а ним виявився 33-річний житель Житомирщини, поводив себе зухвало і наряд поліції був змушений викликати допомогу.

Про це 18 березня повідомила прес-служба ГУНП в Київській області.

«Підійшовши до автівки, поліцейський представився, повідомив причину зупинки та попрохав водія пред'явити посвідчення водія, свідоцтво про реєстрацію транспортного. Однак керманич автівки відмовився пред'являти будь-які документи і разом з пасажиром почав себе зухвало поводити. Коли ж поліцейським прибула допомога, водій автомобіля «Opel» раптово почав рух заднім ходом і допустив зіткнення з службовим авто, який стояв позаду. Потім почав тікати з місця події, ледве не здійснивши наїзд на працівників поліції та свідків правопорушення», - йдеться у повідомленні.

Усвідомлюючи загрозу життю та здоров'ю людей, працівник поліції здійснив два попереджувальних постріли. Це правопорушника не зупинило і він, тікаючи від правоохоронців, скоїв ДТП. У результаті аварії автомобіль зазнав механічних пошкоджень і не зміг рухатися далі. Водій зі своїм пасажиром намагалися пішки втекти у ліс, але були затримані працівниками поліції.

«Встановлено, що вміст алкоголю в крові 33-річного водія-втікача становив 0,6 проміле. Відносно чоловіка, який керував транспортним засобом без водійського посвідчення, складено три адміністративні протоколи за статтями 124, 126, 130 Кодексу України про адміністративне правопорушення. Адмінматеріали направлені будуть до суду для прийняття рішення», - повідомили в поліції.

Також поліцейські встановили, що наприкінці 2018 року відносно жителя Житомирщини працівники поліції склали адміністративний протокол за керування транспортним засобом у нетверезому стані.

«За фактом опору працівникові правоохоронного органу відкрито кримінальне провадження за ст. 342 Кримінального кодексу України. Триває слідство», - додали в прес-службі ГУНП в Київській області.

Нагадаємо, 16 березня в Хорошівському районі шестеро молодиків «підрізали» ВАЗівку, побили водія та пасажира та викрали їхнє авто. Зловмисників затримали того ж дня і нині перевіряють на причетність до інших злочинів.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські патрульні виклали відео погоні за автомобілем, водій якого проігнорував вимогу зупинитися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП ПДР поліція стілянина затримання  
Матеріали по темі