Політика

В Житомирській області за час передвиборчої кампанії складено 17 адмінпротоколів, відкрито 3 кримінальних провадження

21 March 2019, 13:57

Станом на ранок 21 березня територіальними органами Національної поліції зареєстровано 3,5 тисяч заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом, за вказаними фактами розпочато 189 кримінальних проваджень.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.

«З початку виборчого процесу територіальними органами Національної поліції зареєстровано 3 550 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом. Найбільша кількість зареєстрована у місті Києві, Дніпропетровській, Донецькій, Вінницькій, Одеській та Київській областях. 1,9 тисяч фактів пов’язані з незаконною агітацією, 490 – підкупом виборців, 269 – з хуліганством та ін. Поліцейські відкрили 189 кримінальних проваджень. При цьому 83 провадження стосуються порушень виборчого законодавства. А 106 пов’язані з проведенням передвиборної кампанії. Складено 594 протоколи про вчинення адміністративних правопорушень. За 661 фактом проводиться перевірка згідно із Законом України «Про звернення громадян», - йдеться у повідомленні.

За даними Нацполіції, у Житомирській області складено 17 протоколів про адміністративні правопорушення, вчинені в період передвиборчої кампанії, та відкрито три кримінальних провадження.

Як повідомляв Житомир.info, 20 лютого 2019 року координатор громадянської мережі ОПОРА у Житомирській області розповідав, що наразі найпоширенішим порушенням є агітація без вихідних даних, а заступник начальника ГУНП інформував про виявлення 39 фактів, пов’язаних з можливим порушенням виборчого законодавства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція вибори порушення  
Матеріали по темі