Події

​У Житомирській області в автомобілі ВАЗ, який прямував до Білорусі, виявили пістолет та набої

22 March 2019, 10:23

21 березня житомирські прикордонники в пункті пропуску «Виступовичі» в автомобілі ВАЗ виявили травматичний пістолет з набоями.

Про це 22 березня повідомила прес-служба Житомирського прикордонного загону Північного регіонального управління Держпрокордонслужби України.

«Ввечері 21 березня на виїзд з України через пункт пропуску «Виступовичі» в Житомирській області прибув наш 25-річний співвітчизник на автомобілі марки «ВАЗ». Під час проходження контрольних процедур на особисті речі подорожуючого спрацювала службова собака, натренована на пошук зброї та вибухівки. У подальшому, під час огляду автівки прикордонники відділу «Овруч» Житомирського загону спільно з працівниками митниці в сумці для документів чоловіка виявили травматичний пістолет ПМР та 8 набоїв до нього», - йдеться у повідомленні прикордонників.

За даним фактом працівниками митниці особу було притягнуто до відповідальності. Зброю та набої встановленим порядком вилучено та направлено на експертизу.

У прес-службі Житомирської митниці ДФС додали, що чоловік не намагався приховати пристрій для відстрілу гумових куль, з яким прямував до Республіки Білорусь.

«Пристрій для відстрілу гумових куль ПМР калібром 9мм та набої до нього без ознак приховування виявили митники спільно з прикордонниками у міжнародному автомобільному пункті пропуску «Виступовичі» митного поста «Північний» Житомирської митниці ДФС у громадянина України, який слідував з України до Республіки Білорусь», - повідомили митники.

За фактом порушення встановленого Митним кодексом України порядку переміщення через митний кордон товару, переміщення якого заборонено або обмежено діючим законодавством України, було складено протокол про порушення митних правил за ознаками статті 471 Митного кодексу України. Предмети правопорушення вилучені.

У прес-службі Житомирської митниці також зазначили, що цей предмет обмежений до переміщення через митний кордон України відповідно до вимог наказу Міністерства внутрішніх справ України від 21.08.1998р. №622 в частині «Про затвердження Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2018 року на кордоні в Житомирській області затримали водія Volkswagen, який перевозив «травмат» і приховав це від митників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця кордон прикордонник Виступовичі зброя пістолет набої Білорусь  
Матеріали по темі