Культура

Музей коштовного і декоративного каміння, який знаходиться в Житомирській області, хочуть зробити національним

22 March 2019, 11:40

Уряд до постанови КМУ від 11 жовтня 2016 р. № 710 «Про ефективне використання державних коштів» вніс зміну, яка стосується державної установи «Музей коштовного і декоративного каміння».

Відповідну постанову ухвалили на засіданні 20 березня

«Урядом внесена зміна до пункту 21 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. № 710 «Про ефективне використання державних коштів». Прийняття цього акта дасть можливість ініціювати питання щодо надання статусу національного державній установі «Музей коштовного і декоративного каміння», яка є провідним культурно-освітнім та науково-методичним закладом, для проведення дослідницької роботи у сфері надровидобування і надрокористування, розвитку геологічної науки та освіти. Унікальна колекція Музею внесена до Державного реєстру наукових об’єктів, що становлять національне надбання, та має міжнародне визнання», - йдеться у поясненні до постанови.

Нагадаємо, державна установа «Музей коштовного та декоративного каміння» знаходиться в смт Хорошів (раніше – Володарськ-Волинський) Житомирської області. Приміщення музею, яке складається з п’яти залів, цілодобово охороняється працівниками Державної служби охорони. В 2019 році за охорону музею заплатять 743 тис. 612 грн.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії 7 лютого 2019 року депутати облради підтримали звернення до президента України щодо надання статусу «національний» комунальному закладу «Музей космонавтики ім. С.П. Корольова» Житомирської обласної ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ музей каміння Хорошів  
Матеріали по темі