Події

У Житомирській області, спалюючи бур’ян, селянин лишився двох сараїв та даху власного житла

25 March 2019, 09:33

23 березня о 16:00 до cлужби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на території приватного домоволодіння в с. Дриглів Чуднівського району.

Про це 24 березня поінформували у прес-службі ДСНС України в Житомирській області.

«По прибуттю рятувального підрозділу з’ясувалося, що вогнем повністю охопленні дві дерев’яні господарчі будівлі та полум’я вже перекинулося на дах оселі. Селяни почали гасити пожежу підручними засобами, але вітряна погода сприяла швидкому її розповсюдженню. Керівник гасіння залучив на допомогу ще одне відділення вогнеборців. Щоб запобігти повторному займанню, тривалий час бійцям ДСНС довелося розбирати конструкції будівель та проливати їх водою. Рятувальники не дали полум’ю розповсюдитися в середину будинку та на поруч розташовану літню кухню. Вогнем знищено дві допоміжні будівлі та покрівлю оселі», - йдеться у повідомленні.

Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем.

«Зі слів господаря, він спалював бур’ян на городі. Загасивши вогнище, чоловік пішов у будинок. Через деякий час він вийшов на подвір’я та побачив, що горить сінник. Фахівці припускають, що вітер сприяв занесенню джерела займання на поруч розташований дерев’яний сінник. Остаточна причина наразі встановлюється», - зазначили у ДСНС.

Загалом цієї доби по області фахівці ДСНС ліквідували 24 пожеж сухої рослинності, внаслідок яких вогнем пройдено 37,5 га. Найбільше загорянь сталося у Коростенському (7) та Овруцькому (4) районах.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2019 року в селі Ставки Радомишльського району пенсіонерка спалювала суху рослинність, але вогонь перекинувся на сусідське подвір'я та автомобілі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Чуднівський район ДСНС пожежа рятувальники. житло  
Матеріали по темі