Події

Вночі на Івана Мазепи у Житомирі горіла квартира: двоє людей загинули, ще двоє – в лікарні

25 March 2019, 11:07

У Житомирі сталася пожежа у чотириквартирному будинку та забрала життя двох людей.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС України в Житомирській області.

25 березня о 01:17 до служби порятунку «101» м. Житомир надійшло повідомлення про пожежу в одноповерховому житловому будинку на 4 квартири по вул. Івана Мазепи (колишня Мануїльського). За вказаною адресою виїхали два відділення вогнеборців 1-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

«Вже на місці з’ясувалося, що загоряння сталося в однокімнатній квартирі – з її вікон йшов сильний дим. Двері в оселю були зачинені, тому фахівці ДСНС потрапили всередину через вікно у коридорі. Там же на підлозі рятувальники знайшли жінку, яка просила про допомогу. Вони швидко винесли її через вікно на свіже повітря. Далі, біля вхідних дверей, виявили ще сплячого чоловіка. Бійці ДСНС розбудили його, підняли і через вибиті ними двері вивели потерпілого на свіже повітря. Обох врятованих було передано лікарям швидкої допомоги», – розповідають у прес-службі ДСНС.

Інше відділення рятувальників встановило, що осередок займання знаходився у житловій кімнаті – горів диван. На ньому та поруч на підлозі вогнеборці виявили тіла двох загиблих чоловіків – власника помешкання, 1977 року народження, та невідомої особи. О 01:46 пожежу було локалізовано та о 02:12 – ліквідовано. Вогонь знищив майно в кімнаті на площі 12 кв. м. Завдяки власним оперативним діям рятувальникам вдалося не допустити розповсюдження пожежі на інші квартири.

Попередня причина займання – необережність під час куріння. Усі обставини події встановлюються правоохоронцями.

Як повідомляв Житомир.info, 23 березня 2019 року в одній з багатоповерхівок на Польовій у Житомирі сталася пожежа. Причиною займання на балконі, за словами господаря-погорільця, міг стати недопалок, залишений кимось з його гостей, які на той момент були в квартирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС рятувальники вулиця Івана Мазепи  
Матеріали по темі