Місто

​Навчання у житомирських школах, де розміщені виборчі дільниці, може розпочатись на день пізніше

26 March 2019, 12:14

В українських школах, де розміщуються виборчі дільниці, можуть продовжити весняні канікули на 1 день. Це зумовлено з необхідністю надати додатковий час для підрахунку голосів на дільницях у школах. Про можливе продовження канікул 25 березня розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич. За її словами, формат канікул встановлюють органи місцевого самоврядування і більшість міст в Україні встановили понеділок після виборів, 1 квітня, днем канікул.

Про це 26 березня повідомив Освітній портал з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Чи продовжать канікули, які мають завершитися 31 березня, у житомирських школах, Житомир.info дізнавався у департаменті освіти Житомирської міської ради.

Заступник директора департаменту освіти ЖМР Раїса Кошевич зазначила, що мова про продовження канікул у житомирських освітніх закладах у зв’язку з виборами не йде.

«Канікули розпочато у закладах загальної середньої освіти з 25 березня і будуть вони тривати по 31 березня. Що стосується тих закладів загальної середньої освіти, у яких відкриті виборчі дільниці, а таких у місті із 33 є аж 30, то це питання вирішується безпосередньо в навчальному закладі, індивідуально, щодо можливого, якщо виникне така необхідність, відпрацювання 1 квітня в інший робочий день», - розповіла Раїса Кошевич.

Нагадаємо, у неділю, 31 березня 2019 року, з 8.00 до 20.00 відбуватиметься голосування на виборах президента України.

Як повідомляв Житомир.info, весняні канікули у житомирських школах розпочались 23 березня і триватимуть вони по 31 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: канікули школа вибори Кошевич МОН виборча дільниця  
Матеріали по темі