Події

Житомирський суд продовжує допит свідків у справі вбивства Юлії Козак: сусіди не раз бачили загиблу із синцями

26 March 2019, 17:10

На черговому засіданні у справі про вбивство бердичівлянки Юлії Козак, 26 березня, у Богунському районному суді заслухали ще одного свідка, сусідку, що проживала у одному під'їзді із сім'єю Козак. Під присягою вона повідомила, що рідко спілкувалася із подружжям, тому не знає, які стосунки були між ними, однак кілька разів чула сварки та бачила синці на обличчі Юлії.

«Я не бачила візуально, як вони билися, проте в них завжди була форточка відкрита і, коли я виходила з онуком, то чула шум там, крик, а більше я не бачила. З синяками вона інколи виходила. Я навіть не запитувала, бо вони молоді, вони зі старими не спілкуються. Було один раз тільки, коли я її запитала, а вона каже: це Станіслав чи Святослав удав мене. За що, я не цікавилася. В основному були під очима синці. Не один раз, десь п’ять разів я бачила», – розповідає свідок Євгена Гудзь.


На сьогоднішнє засідання прокурор мав забезпечити явку всіх свідків по справі, які отримали повістки та не з'явилися до суду. Однак цього не відбулося, тому розгляд справи було відкладено. Суд також задовольнив клопотання адвоката сторони обвинувачення викликати на допит судмедекспертів.

«Сьогодні не з'явилися ряд свідків з причин хвороби і ми їх маємо допитати, тому ми маємо відкласти розгляд. Також є клопотання про допит експертів, які робили ряд експертиз. Зараз я не можу повідомляти, які будуть питання, це була і ДНК експертиза, і експертиза тілесних ушкоджень», – каже адвокат сторони обвинувачення Михайло Рейзін.

За його словами, за час розгляду справи загалом було допитано близько 15 свідків.

«Біля 15 осіб було допитано, якщо не помиляюсь. Надавали свідки певні покази щодо подій, щодо інших подій, які не стосувалися, але, які характеризують ставлення безпосередньо Козака Святослава до своєї дружини і обставини пояснювали, за яких вони бачили ті чи інші події або що їм повідомила Юлія Козак», – додає Михайло Рейзін.

Наступне засідання суду відбудеться 3 квітня о 16-й годині.

Нагадаємо, на попередньому засіданні, 12 березня 2019 року, заслухали свідчення двох сусідів сім'ї Козак.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2018 року у соціальній мережі Facebook бердичівляни розповіли про вбивство молодої жінки: чоловік побив і задушив дружину, матір свого 6-річного сина Юлію Козак. Святослава Козака затримали за підозрою у вбивстві дружини. 15 травня суд продовжив тримання під вартою чоловіку вбитої Святославу Козаку. 14 червня захисник обвинувачених у вбивстві бердичівлянки Юлії Козак клопотав, щоб його підзахисних судив суд присяжних.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство суд Козак бердичівлянка  
Матеріали по темі