Події

Обвинувачених у вбивстві бердичівлянки Юлії Козак у Житомирі судитиме суд присяжних

14 June 2018, 17:39

Богунський районний суд Житомира 14 червня провів підготовче засідання у справі вбитої бердичівлянки Юлії Козак. Під конвоєм у судову залу заводять чоловіка загиблої Святослава та його рідну сестру Світлану Кустовецьку, який підозрюють у вчиненні злочину, і вже за кілька хвилин розпочинається судове засідання. Одним із основних клопотань сторони звинувачення було продовження міри запобіжного заходу відносно Святослава Козака. Натомість захисник обвинувачених клопотав про розгляд справи судом присяжних.


Після обговорення та уточнення усіх обставин суд відправляється до дорадчої кімнати і за сорок хвилин оголошує своє рішення.

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження стосовно Козака Святослава Володимировича та Кустовецької Світлани Володимирівни обвинувачених за статтею 115 ч.2 п.6 та п.12 і за статтею 189 ч.4 Кримінального кодексу України у відкритому судовому засіданні судом присяжних. Для учасників провадження, які є в суді, щоб було зрозуміло як буде діяти суд присяжних: секретарем буде здійснено виклик присяжних, які будуть відбиратись обвинуваченими. Буде сформовано суд присяжних: а в нього будуть входити два судді із нашої колегії і троє присяжних. Якщо всім зрозуміло, на цьому засідання закінчено», - сказала суддя Богунського районного суду м. Житомира Наталія Гулак.

Наступне судове засідання у справі вбивства Юлії Козак відбудеться 19 червня.

Нагадаємо, 13 червня житомирський апеляційний суд розглядав скаргу Світлани Кустовецької, яку підозрюють у вбивстві бердичівлянки Юлії Козак, та залишив її під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2018 року у соціальній мережі Facebook бердичівляни розповіли про вбивство молодої жінки: чоловік побив і задушив дружину, матір свого 6-річного сина Юлію Козак. Святослава Козака затримали за підозрою у вбивстві дружини. 15 травня суд продовжив тримання під вартою чоловіку вбитої Святославу Козаку. 8 червня прес-служба прокуратури Житомирської області повідомила, що бердичівлянину та його сестрі за вимагання та умисне вбивство Юлії Козак можуть присудити довічне ув’язнення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вбивство Бердичів Юлія Козак  
Матеріали по темі