Події

​У Житомирській області поліція розпочала кримінальне провадження за повідомленням про підкуп виборців

31 March 2019, 18:35

Поліція в Житомирській області зареєструвала одне кримінальне провадження про підкуп виборців.

Про це під час брифінгу о 18.00 31 березня розповіла речник ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко.

«У нас уже розпочате кримінальне провадження за повідомленням про підкуп виборців. Попередня правова кваліфікація – ст. 160 ККУ. Проводяться необхідні слідчі дії, опитуються, як заявники, так і особи, які можуть свідчити про цю подію, але оскільки там вагомий обсяг роботи – то поки що – це все що ми можемо повідомити», - розповіла на брифінгу прес-офіцер ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко.

У коментарі Житомир.info Алла Ващенко уточнила, що мова йде про заяву довіреної особи кандидата в президенти Юлії Тимошенко Анжеліки Лабунської про підкуп виборців, яка надійшла до поліції ввечері 30 березня.

Загалом, за даними прес-служби ГУНП в області, станом на 17.30 31 березня поліція зафіксувала та перевіряє 53 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.

Відео з брифінгу дивіться тут

Нагадаємо, під час брифінгу о 12.00 начальник ГУНП в області Вячеслав Печененко розповів про голосування за померлу людину у Малинському районі, про порваний бюлетень у Коростишеві та про інші порушення. Станом на 16.00 поліція зафіксувала 44 можливі порушення виборчого законодавства.

Як повідомляв Житомир.info, явка виборців по Житомиру станом на 16.00 становила 51%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: порушення вибори підкуп виборців ГУНП  
Матеріали по темі