Події

На виборця у Житомирській області склали одразу два протоколи – за п’яний стан та виклик спецслужб

1 April 2019, 09:45

У Житомирській області на виборця поліція склала одразу два протоколи.

Про це йдеться у публікації на сайті ГУНП у Житомирській області, оприлюдненій о 22.20 31 березня.

«Станом на 22.00 поліцією Житомирщини зареєстровано 65 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За кожним із них проводяться перевірки і нині складено 3 адміністративних протоколи та розпочато 2 кримінальні провадження», – йдеться у повідомленні.

Так, адміністративний протокол за правопорушення, передбачене ст. 173 (Дрібне хуліганство) КУпАП, оформлено відносно 46-річного житомирянина, який пошкодив листівки-програми кандидатів у Президента.

Ще два – за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місяцях у п’яному вигляді) КУпАП та за ст. 183 (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб) КУпАП складено відносно 44-річного жителя с. Орепи Новоград-Волинського району за відповідні правопорушення. У прес-службі ГУНП Житомир.info уточнили, що чоловік прийшов на дільницю у нетверезому стані.

Також поліцією розпочато 2 кримінальних провадження за повідомленнями про підкуп виборців (ст. 160 ККУ) і порушення таємниці голосування (ст. 159 ККУ). Проводяться необхідні слідчі дії, у тому числі триває опитування як заявників, так і осіб, на яких вони посилаються.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 20.00 31 березня у Житомирській області поліція зареєструвала 63 повідомлення про ймовірні правопорушення під час процесу волевиявлення жителів регіону. Зокрема, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом порушення житомирськими чиновниками таємниці голосування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори голосування бюлетень порушення  
Матеріали по темі