Події

Через загорання сухої трави палали будівлі у малонаселеному селі Житомирської області

2 April 2019, 13:45

1 квітня об 11:20 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави на відкритій території в с. Вершниця Новоград-Волинського району.

Про це 2 квітня інформує прес-служба ДСНС України в Житомирській області.

«По прибуттю з’ясувалося, що з поля від чагарників та самосівів вогонь перекинувся на надвірну будівлю в пустуючому господарстві. В селі мешкає лише декілька сімей, більшість будівель не експлуатується, деякі з них використовуються як дачні. Крім того, сильний вітер сприяв поширенню вогню на дві допоміжні будівлі в сусідньому, також пустуючому дворі. Відстань між господарствами орієнтовно складає 200 м. По всій цій протяжності горіла суха рослинність», - йдеться у повідомленні.

За інформацією рятувальників, також існувала загроза поширення горіння на будинок в одному господарстві та на ще один будинок і літню кухню – в іншому.

«Полум’я вже впритул підійшло до дерев’яних споруд, від температури почали тріскали пластикові вікна кухні. Крім того, була реальна загроза оселям місцевих мешканців. Процес гасіння значно ускладнювався відсутністю вододжерела. Для заправки пожежних машин водою фахівці ДСНС їздили на приватну «копанку» за 5 км від місця події. Тривалий час рятувальники розбирали та проливали знищені конструкції. Вогнеборцям вдалося врятувати дві оселі, літню кухню та не допустили поширення горіння в глиб села на обійстя місцевих мешканців. Вогнем знищено три допоміжні споруди та близько 3 га сухостою. Попередня причина пожежі – необережне поводження з вогнем. Остаточна наразі встановлюється», - зазначили у прес-службі ДСНС.

Фото ДСНС. Пожежа в с. Вершниця Новоград-Волинського району

1 квітня о 15:59 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу сухої трави в с. Мочульня Овруцького району. Мешканці намагались самостійно загасити загорання, коли зрозуміли, що не впораються зателефонували до Служби порятунку «101».

«З’ясувалось, що суха трава почала горіти зі сторони городу. Через вітряну погоду полум’я поширилось в бік приватного домогосподарства, що складалося з двох господарчих будівель, житлового будинку та літньої кухні. На момент прибуття бійців ДСНС вогонь вже повністю охопив два дерев’яні сараї та перекинувся на покрівлю будинку. Вогонь знищив два сараї, 49 кв.м покрівлі житлового будинку та 9 кв.м покрівлі літньої кухні. Окрім того, вдалось припинити розповсюдження загоряння по сухому трав’яному покрову. Завдяки чому вогнеборці запобігли поширенню вогню на ще п’ять сусідських житлових будинків. За попередньою інформацією, загорання сталось в наслідок необережного поводження з вогнем», - поінформували вогнеборці.

Як повідомляв Житомир.info, 29 березня 2019 року в селі Сингаї Коростенського району Житомирської області трапилася пожежа у будинку, де мешкає прийомна сім’я з сімома дітьми. 31 березня у Коростені поблизу автостанції горів житловий будинок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС Новоград-Волинський район пожежа Овруцькиц район суха трава  
Матеріали по темі