Події

З початку року через спалювання сухої трави у Житомирській області загинули двоє людей

4 April 2019, 11:15

Внаслідок спалювання сухої трави у Радомишльському районі Житомирської області загинула літня жінка.

Про це 4 квітня Житомир.info повідомили у прес-службі управління ДСНС України у Житомирській області.

«3 квітня, близько 22.00, у селі Прибуток Радомишльського району виникло загоряння сухої трави на площі 180 кв. м. Внаслідок пожежі загинула жінка, 1938 року народження», – поінформувала начальник сектору зв'язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю управління ДСНС України в Житомирській області Оксана Ковальчук.

Згодом з’ясувалося, що жінка проводила спалювально-очисні роботи вздовж дороги біля свого обійстя. Пенсіонерку у вогнищі знайшла сусідка, яка і викликала швидку допомогу. Жінка була вже без свідомості. Із опіками понад 60% тіла її госпіталізували до Радомишльської центральної районної лікарні. На жаль, через деякий час жінка померла.

Цьогоріч це не єдиний випадок у Житомирській області, коли намагання господарів навести лад на обійсті, спалюючи сухотрав’я, призводить до трагічних випадків. Страшними стали наслідки такого господарювання і для жителя Коростенського району, який упав у вогонь.

«19 лютого у селі Шершні Коростенського району під час спалювання залишків рослинності на власному городі 69-річний господар отримав більше 40% опіків тіла. Чоловік проживав сам, мав проблеми зі здоров’ям, йому було важко пересуватися. Під час спалювання сухої трави вогонь перекинувся чоловікові на ноги, а потім він упав у саме вогнище. Знайшли його сусіди та викликали швидку допомогу. Потерпілого спочатку госпіталізували до Коростенської центральної районної лікарні, а потім перевили в опікове відділення Житомирської обласної лікарні, але через 19 діб після випадку він помер», – розповіла працівник прес-служби управління ДСНС Ірина Коваль.

Окрім того, через необережність під час спалювання сухої трави двоє людей отримали травми.

24 березня в с. Червоносілка Пулинського району, намагаючись загасити палаючу суху траву та чагарники, постраждала 52-річна жінка: надихавшись їдкого диму, вона втратила свідомість та впала у вогонь. Коли її виявили односельці, на ній вже майже не залишилося одягу. Постраждала з опіками потрапила до реанімації.

А 20 березня полум’я завдало травм жителю Коростеня. Чоловік, якому близько 45 років, мав проблеми зі здоров’ям, зокрема з опорно-руховим апаратом. Спалюючи суху траву, він перечепився і впав у вогнище, внаслідок чого отримав опіки тіла. На щастя, його помітила жінка та викликала «швидку».

Про нищівну силу вогню 4 квітня йдеться і у сюжеті ТСН.

У селі Березовий Груд Лугинського району вогонь з поля, де селяни палили траву, пішов на сусідній ліс, а згодом перекинувся на дерев’яну хату. Вона швидко зайнялася. А в селі Городчин Радомишльського району теж через підпалений сухостій згоріли півхати й усі господарські споруди на подвір’ї.


Відео ТСН

За інформацією рятувальників, лише за минулу добу у Житомирській області сталося 30 пожеж в екосистемах (29 випадків загоряння сухої трави, 1 - в лісовому масиві), вогонь охопив площу понад 60 га. А з початку року (фактично з лютого) сталася 591 пожежа в екосистемах, вогнем пройдено понад 1170 га.

Нагадаємо, цього року Державна екологічна інспекція Поліського регіону склала на жителів Житомирської області 20 протоколів за спалювання сухої трави.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж доби 8 березня 2019 року сухотрав’я горіло на площі 60 га. А 20 березня у селі Ставки Радомишльського району спроба пенсіонерки спалити суху рослинність обернулася збитками і для неї, і для сусіда: вогонь знищив сарай, сінник на подвір’ї пенсіонерки, а також два автомобілі, що стояли на сусідському дворі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа суха трава  
Матеріали по темі