Місто

Екстремали хочуть, аби у Житомирі збудували скейт-парк, містяни цю ідею підтримують

5 April 2019, 12:24

Житомирські скейтбордисти, ролери, самокатери, BMX-ри вимушені тренуватись на вулицях міста. Майже кожного вечора їх можна зустріти на майдані Соборному. Хлопці розповідають, що не мають іншого місця, де б змогли кататись, та мріють, щоб у Житомирі нарешті побудували скейт-парк.

«Ми - райдери, катаємось на велосипедах, скейтбордах, самокатах. В основному ми зараз займаємось цим на площі, тому що це найбільш зручна вулиця, аби кататись. У нас тут є сходи, парапети, грані, на яких ми можемо навчитись різним трюкам. Дуже хочемо, щоб нам побудували скейт-парк, тому що кататися немає де. Нам потрібні парапети, фанбокси, все для того, щоб ми могли розвиватись», – розповідає Денис.


Раніше вони каталися у власноруч облаштованому скейт-парку за кінотеатром Україна по вул. Київська, 13. Наразі на цьому місці будують спортивний інклюзивний майданчик.

«Років 10 тому, там була площадка баскетбольна, коли її знесли, хлопці почали збирати власні гроші, проклали там асфальт, збудували та облаштували місце для катання», – говорить Денис.

«Нам обіцяли що на тому місці буде скейт-парк, там була вивіска скейт-парку, пізніше вона зникла і з'явилася вивіска, що це площадка для дітей з інвалідністю», – додає Олег.

Райдери діляться, що часто чують негативні коментарі від дорослих, які відпочивають на площі чи проходять повз. Журналісти Житомир.info запитали у житомирян, чи заважають їм молоді екстремали.

«Мені вони не заважають, але я думаю, що для цього міська влада має організувати ділянку, де б діти катались. Якщо це існує, то треба підтримати», – відповідає Сергій.

«Трошечки заважає, але якщо місце призначено для відпочинку, то я знаю, що повинно і для дітей бути відведене спеціальне місце, а відпочинок повинен бути більш спокійним», – каже Галина.

«Молоді потрібно десь відпочивати. Іншого місця немає, де ж їм кататися? Тому потрібно терпіти», – говорить Ольга.

Фоторепортаж про те, як житомирські екстремали катаються біля фонтану на Соборному майдані, можна побачити тут

Як повідомляв Житомир.info, рішення про створення скейт-парку за адресою вулиця Київська, 13 виконком Житомирської міської ради прийняв ще в серпні 2013 року, роботи планували завершити до листопада. У квітні 2014 року на майданчику стояли коробки з дерева та підручних матеріалів, які своїми руками облаштували місцеві скейтбордисти. У 2018 році стало відомо, що на цьому місті планують побудувати спортивний інклюзивний майданчик. 21 березня на ділянці вже встановили тренажери і готуються до вкладання гумової плитки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: скейт велосипед екстремал скейтбордист ролики ролер самокат скейт-парк  
Матеріали по темі