Місто

У Житомирі до першого благодійного забігу на підтримку онкохворих дітей долучилися майже півтисячі містян

6 April 2019, 12:59

У Житомирі 6 квітня відбувся перший благодійний забіг на підтримку онкохворих «Біжу за життя». У ньому взяло участь близько 500 людей. Дорослі долали дистанції у 2,5 та 5 км, а діти бігли 100 та 300 метрів. Аби долучитись до забігу, кожен учасник мав зареєструватись та зробити благодійний внесок. Таким чином організатори планують зібрати 50 тисяч гривень, які потім передадуть онкогематологічному відділенню Житомирської обласної дитячої лікарні.

«Ми очікували багато учасників, але наші сподівання перевершені, тому що біжать просто громадяни, цілі колективи магазинів, банків і різних компаній, і це дуже приємно. Після обіду ми будемо знати кількість коштів, які ми зібрали і точну кількість учасників, які долучилися до пробігу. Зареєструватися міг будь-хто безкоштовно, але при видачі пакетів, ми збирали благодійні кошти, їх збирала благодійна організація «Family Run Club», яка є співорганізатором цього забігу. Внесок для дорослих був 150 гривень, для дітей - 50 гривень», - розповідає начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук.


Надалі такий захід може стати традиційним та проводитись на постійній основі у Житомирі, каже начальниця управління.

«Це був такий пілотний проект, ми хотіли подивитись наскільки це цікаво і наскільки містяни підтримують таку ініціативу. Поки ми отримуємо позитивні відгуки, тому, думаю, що кожної весни ми будемо «Бігти за життя», - додає Ірина Ковальчук.

Учасники діляться, що із задоволенням долучилися до забігу та готові підтримувати такі ініціативи і в подальшому.

«Сьогодні бігли, тому що підтримували діток, які хворі, збирали гроші на їх лікування, це така благодійна ціль сьогодні була, тому ми вирішили підтримати», - каже учасник забігу Юрій.

«Я підтримаю такі ініціативи. Головне участь, тому я не планувала виграти чи якось себе випробовувати. Хотілось, щоб подібні заходи проводились у місті частіше, і мене тішить те, що багато людей приймає участь і приходить підтримати їх, адже ті, хто не приймає участь, вони вносять пожертви на благородну справу», - ділиться учасниця забігу Ніна.

Нагадаємо, 5 квітня житомирські комунальники провели ямковий ремонт по маршруту благодійного пробігу «Біжу за життя».

Як повідомляв Житомир.info, на участь у спортивно-благодійній акції «Біжу за життя» в Житомирі зареєструвалося 426 учасників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ковальчук акція забіг "Біжу за життя"  
Матеріали по темі