Україна

Ющенко посидів у вертольоті, а літати не ризикнув (ФОТО)

6 May 2008, 12:17
\"\"
\"\"

У понеділок, 5 травня, Віктор Ющенко відвідав авіаційний завод «Тюссе», де конструкторське бюро «Вертикаль» провело презентацію легкого багатоцільового вертольоту КТ-112 «Кадет». Під час презентації його було продемонстровано в дії.

Глава держави також ознайомився з виробництвом цього транспортного засобу.


\"\"
\"\"

«Переконаний, це та машина, яка створить майбутнє для українського вертолітобудування», - сказав Віктор Ющенко, нагадавши, що на сьогодні вже завершено розробку цієї машини, а процес державної сертифікації має закінчитися до жовтня цього року.

Наступним кроком, на переконання Президента, є запуск серійного виробництва такого вертольоту.

«Це та машина, якою буде гордитися Україна, українська нація», - сказав Віктор Ющенко і висловив подяку всім, хто доклався до цієї розробки.


\"\"
\"\"

За його словами, підприємство відвідали представники міністерств та відомств, які можуть бути зацікавлені у використанні презентованої техніки. Президент додав, що вже є комерційні замовлення на виготовлення більш ніж 60 машин.

У робочій зустрічі на підприємстві взяли участь міністри внутрішніх справ Юрій Луценко, оборони - Юрій Єхануров, з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи - Володимир Шандра, т.в.о. голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко, голова Державної прикордонної служби Микола Литвин, голова Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко.

У заході також взяв участь заступник Глави Секретаріату Ігор Пукшин.

За матеріалом: Прес-служби президента.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі