Події

У «бурштиновому» районі Житомирської області правоохоронці затримали старателів: вилучили знаряддя та доставили до поліції

12 April 2019, 11:20

11 квітня в Олевському районі поліцейські виявили кількох місцевих жителів, які намагались організувати незаконний видобуток бурштину. Їх затримали, вилучили мотопомпи та пристосування для незаконного видобутку «сонячного каміння».

Про це 12 квітня інформує прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«11 квітня близько 11.00 поблизу с. Андріївки Олевського району поліцейські помітили чоловіка, який збирався видобувати бурштин, розмиваючи ґрунт за допомогою мотопомпи. Під час перевірки дільничні офіцери поліції встановили, що правопорушник – 20-річний житель району. У нього вилучили мотопомпу, шланг, водозабірник, металеві тички, що використовуються для незаконного промислу. Парубка доставили до відділку поліції для подальшого з’ясування обставин події», - йдеться у повідомленні.

«За кілька годин у лісовому масиві неподалік с. Шебедихи поліцейські виявили ще двох нелегальних старателів. Чоловіки також намагалися видобувати бурштин, розмиваючи ґрунт за допомогою мотопомпи. Відтак усе обладнання правоохоронці вилучили. Бурштиношукачів, 48-річного жителя району та 31-річного олевчанина, доставили до відділення поліції. Попередня правова кваліфікація подій – ст. 15 (Замах на злочин), ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України, - зазначили у поліції.

Незаконне видобування корисних копалин карається як штрафом, так і обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, в Олевському районі Житомирської області суд виніс вирок трьом нелегальним старателям, які видобували бурштин у 2015 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Олевський район поліція бурштинокопачі старателі  
Матеріали по темі