Місто

Стажування за кордоном для житомирських студентів: переваги, як потрапити та що потрібно знати

12 April 2019, 15:21

Стажуватися у провідних компаніях країн Європи чи Азії реально. Така практика набуває все більшої популярності серед студентів України, а у пошуку відповідного місця роботи за кордоном, оформленні документів, допомагають різні освітні платформи. Спеціалісти розповідають: головне мати бажання, володіти певним рівнем англійської та навчатися в українському університеті.

«Стажуватися можуть українські студенти, які навчаються на програмах бакалаврату, магістратури, аспірантури, які хочуть покращити своє портфоліо на ринку праці. Однозначно має бути прив'язка до українського вузу, адже, коли ми знаходимо роботодавця, університет має підтвердити контракт. Також у студента має бути бажання, намір та розуміння, для чого це потрібно. Ми на сьогодні пропонуємо стажування у трьох країнах: Іспанія, Латвія та Китай. Студенти мають володіти англійською мовою на рівні В1, В2 та мати відповідну спеціальність. У нас є різні спеціальності: ІТ, інженерні, сфера обслуговування, бізнес та багато іншого. Ми оцінюємо спершу портфоліо студента, які у нього шанси отримати роботу, тоді вже визначаємося. Студент, який хоче стажуватися, повинен спершу вирішити, в якій країні це може бути та звернути увагу на те, в якій країні є його спеціальність, тому що не у всіх країнах є всі спеціальності», – розповідає директор освітньої компанії «Mudra» Тетяна Шевченко.


Після того, як потенційний стажер зібрав усі документи, обрав країну та спеціальність, він має записати мотиваційне відео та написати листа роботодавцю. Після чого на кращих кандидатів чекає співбесіда.

«Ми надаємо 120 днів максимум для того, щоб ми знайшли роботу. Якщо ми роботу не знаходимо, то відповідно реєстраційний збір залишається, тому що ми його відправляємо нашим партнерам, а сервісний збір повертається. Стажування проходить від 3 до 12 місяців, але це залежить від роботодавця. Роботодавець зазвичай оплачує стажування, однак бувають і ті, що не оплачують. Оплата приблизно від 300 до 500 доларів чи євро в місяць. Роботодавець також може надавати житло. Відповідно тривалість і умови різні, це все обговорюється з роботодавцем», – каже Тетяна Шевченко.

Серед головних переваг стажування за кордоном спеціалісти називають міжнародний досвід та конкурентоспроможність на ринку праці.

«Такий досвід надає доступ до міжнародних ринків праці, люди працюють в реальному секторі за своїм фахом. Чим кваліфікованіший ти спеціаліст, тим дорожче ти коштує на ринку праці, а стажування дає саме плюс у ринковій вартості кожного, хто проходить стажування за кордоном», – підсумовує Тетяна Шевченко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стажування за кордоном Шевченко програма  
Матеріали по темі